Pencereden Girip Ayakkabilarini Çikardiklari Camide Rahat Tavirlariyla Pes Dedirttiler

Antalya’da girdikleri camiden elleri bos dönen, iki süpheliden birinin sebilden su içmesi gülümsetti. Iki süphelinin camiye merdivenlerden çikmasi ve sebilden su içmesi saniye saniye güvenlik kamerasina yansidi. Iki süphelinin ayakkabiyla girdigi cami içinde çorapla gezdikleri de dikkatlerden kaçmadi.

Pencereden Girip Ayakkabilarini Çikardiklari Camide Rahat Tavirlariyla Pes Dedirttiler
Edinilen bilgiye göre, hirsizlik girisimi Muratpasa ilçesi Tarim Mahallesi’ndeki Tekkeli Camii’nde meydana geldi. Ögle namazina kisa süre kala camiye gelen cemaatten Ismail Yildirim, çelik kasa seklindeki yardim kutusunun altina boyalarin döküldügünü ve açilmak için zorlandigini fark etti. Güvenlik kamerasinin da yönünün terse çevrildigini fark eden Yildirim, hirsizlik olayindan süphelendi. Güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen Yildirim, iki kisinin camiye yan bölümden girerek merdivenle ikinci kata yürüdügünü ve içeri giren iki kisiden birinin su içi, kameranin yönünü çevirdigini gördü. Görüntüler üzerine Yildirim durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Camide inceleme yapan polis ekipleri, iki süpheliyi yakalamak için çalisma baslatti.

Güvenlik kamera görüntülerinde ise iki süphelinin rahat tavirlari pes dedirtti. Avlusuna girdikleri caminin merdivenlerinden ikinci kata çikan iki süpheli, buradaki pencereden caminin içine ulasti. Ayakkabilarini çikarmayi ihmal etmeyen ve caminin giris bölümüne gelen iki süpheliden birisi önce sebilden 2 bardak su içti. Caminin içinde bir süre dolasan ve alacak bir sey bulamayan süpheliler, gözlerine giristeki çelik yardim kasasini kestirdi. Fark ettikleri güvenlik kamerasinin yönünü yukari çeviren iki süpheli, çelik kasayi açamayinca camiden elleri bos döndü.

"Bu kez elleri bos döndü"

Ismail Yildirim, camiden 3 ay önce de 15 bin lira degerinde büyük klima motorunun çalindigini söyledi.

Bugün ögle saatlerince camiye geldiginde küçük çelik kasanin altina boyalin döküldügünü ve açilmaya çalisildigini fark ettigini dile getiren Yildirim, “Güvenlik kamerasinin yönü de yukari çevrilmis. Arka taraftan ikinci kata çikip, küçük pencereden içeri girmisler. Burada çelik kasayi zorluyorlar ama açamiyorlar. Sebilden suda içiyorlar. Sonra gidiyorlar” diye konustu.

Camiye hirsizlarin dadandigini, musluklari dahi plastige çevirdiklerini ifade eden Yildirim, “2-3 ayda bir burayi yokluyorlar. Ama bu sefer eli bos döndü” dedi.

Yildirim, kisa süre sonra camide kurslarin baslayacagini belirterek, cami tuvaletinde madde kullanan sahislarin önlenmesi için de yetkililerden yardim istedi.
Kaynak: İHA