Küçük Ezel'e Koruyucu Baba Oldu, Evine Nese Katti

Koruyucu baba Yusuf Bektas: 'Ezel evimize renk katti. Devletimiz bu çocuklara her türlü destegi veriyor ama anne ve baba sevgisini ancak bir aile verir'

ILHAMI ERKILIÇ - Erzurumlu Yusuf ve Zeynep Bektas çifti, 2 çocuk sahibi olmalarina ragmen kizlarinin tavsiyesiyle 4 yil önce koruyucu ailesi olduklari 5,5 yasindaki Ezel'i aile sefkatiyle büyütüyor.

Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nde oturan Bektas çifti, 4 yil önce Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügünün koruyucu aile biriminde çalisan kizinin tavsiyesiyle çocuk yuvasini ziyarete gitti.

Ziyaret sonunda 1,5 yasindaki Ezel'i evlerinde misafir etmek isteyen çift, daha sonra koruyucu aile olmak için müracaat etti. Çift, gerekli prosedürlerin tamamlanmasinin ardindan küçük Ezel'e yuvalarinin kapisini açti.

Diger çocuklari büyüyüp hayata atildiklari için genellikle Ezel ile bas basa kalan çift, Ezel'i anne ve baba sefkatinden mahrum birakmiyor.

Bektas ailesi, evlerinin nese kaynagi olan küçük yavrularina güzel bir gelecek kurmak için çaba gösteriyor.

Koruyucu baba Yusuf Bektas, AA muhabirine, evli kizlarinin tavsiyesi üzerine esiyle 4 yil önce çocuk yuvasina gittiklerini belirterek, koruyucu ailesi olduklari çocugu evlerinde bir süre misafir ettigini söyledi.

Ziyarette hem esinin hem de kendisinin yuvadaki çocuklarin durumundan çok etkilendigini anlatan Bektas, "Oglum bir ilde doktor, kizim evli. Hanimla evde yalniz kaldik ve koruyucu aile olmaya, bir çocuga nefes olmaya, hayatina yön vermeye karar verdik. Bu duyguyu yasamak lazim. Erken yasta evlendigimizden dolayi çocuklarimiz da erkenden büyüdü." dedi.

Bektas, imkani olan herkesin yuvadaki çocuklari ziyaret etmelerini isteyerek, bu çocuklarin anne ve baba sevgisine muhtaç oldugunu dile getirdi.

- "O bize Allah'in emaneti"

Yuvadaki çocuklara devletin her türlü imkani sagladigini vurgulayan Bektas, söyle devam etti:

"Yuvadaki çocuklarin sevgiye muhtaçligini gördügümden bir daha Ezel'i geri göndermek istemedim. Ezel, evimize renk katti. Yuvada her türlü imkan var ama anne ve baba sevgisini ancak bir aile verir. Ezel'in öz çocuklarimdan farki yok, o bize Allah'in emaneti. Yalnizligimizi giderdi, o olmasa belki hiçbir aktivitemiz olmayacakti. Ezel olmasa hayatin tadi yok, günümüz hep Ezel ile. Koruyucu baba olmak özel bir durum. Vicdanli, merhametli ve durumu iyi olanlarin bu isi yapmasini isterim. Bu çocuklarin tek ihtiyaci anne ve baba sevgisi."

Yusuf Bektas, Ezel'in iyi bir birey olarak yetismesi için ellerinden gelenin fazlasini yapacaklarini sözlerine ekledi.

- "Belki öz çocuklarima yasamadigim duygulari Ezel ile yasadim"

Koruyucu anne Zeynep Bektas da koruyucu aile olmanin çok güzel duygu oldugunu anlatarak, "Belki öz çocuklarimla yasamadigim duygulari Ezel ile yasadim. Herkese tavsiye ederim, kimse çekinmesin. Sefkatli ve merhametli olan her insan koruyucu aile olur. Ezel evimizin nese kaynagi oldu. O olmasa kim bilir tek basima evde ne yapardim. Esim ise gidiyor, bana hayat arkadasi oldu." diye konustu.

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cemil Ilbas da koruyucu aile olmanin çok özel durum oldugunu belirterek, çocuklara özel çaba sarf eden bu ailelerinin hepsinin özel insanlar oldugunu aktardi.

Koruyucu aile olmanin fedakarlik istedigini dile getiren Ilbas, "Koruyucu aile, çocuklarin psikolojik ve fiziksel bütün gelisimsel alanlariyla ilgileniyor. Ekonomik anlamda ne kadar ödeme yapsak azdir. Koruyucu aileye sigorta yaptiriyoruz. Erzurum'da 56 koruyucu ailemiz var, arkadaslarimiz bu ailelerle sürekli irtibatta." ifadelerini kulandi.

Ilbas, kurumlarina basvurmalari durumunda koruyucu aile olmak isteyen çiftler ile bekar olup yalniz yasayan 25-65 yas arasindaki vatandaslarin müracaatlarini kabul ettiklerini, yapilan inceleme ve uyum süreçlerinin ardindan islemlere basladiklarini söyledi.

Koruyucu ailelerin çocuklara bir anne baba nasilsa öyle davranip fedakarlik gösterdigine dikkati çeken Ilbas, "Devletimiz çocuklara her türlü destegi ve imkani veriyor. Kurumsal olarak çocuklarin her türlü ihtiyaçlarini karsiliyoruz ama bir aile olamiyoruz. Çocuk mutlak surette bir aile yaninda yasamak ister. Koruyucu ailedeki çocuklarin her türlü gelisimleri diger çocuklara göre çok daha farkli oluyor." diye konustu.
Kaynak: AA