Kayseri Valisi Sehmus Günaydin'dan 'Asinizi Olun' Çagrisi Açiklamasi

'Son zamanlarda asilama oranimizin yukarilara çikmasiyla birlikte koronavirüsle mücadelede önemli bir noktaya geldik. Bundan sonra da yine ayni kararlilikla eger mücadeleye devam edersek, tedbirlere uyarsak, asi siramiz geldiginde asimizi yaptirirsak insallah sonbaharda çok güzel bir tablo ile karsi karsiya olacagiz'

Kayseri Valisi Sehmus Günaydin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelenin iyi bir noktaya gelindigini ve asilama oraninin yükselmesiyle sonbaharda daha iyi bir tabloya kavusulacagini söyledi.

Günaydin, Cumhuriyet Meydani'nda gazetecilere yaptigi açiklamada, Türkiye'de koronavirüse karsi büyük bir mücadele verildigini söyledi.

Asinin virüsü yenme konusundaki önemine dikkati çeken Günaydin, "Son zamanlarda asilama oranimizin yukarilara çikmasiyla birlikte koronavirüsle mücadelede önemli bir noktaya geldik. Bundan sonra da yine ayni kararlilikla eger mücadeleye devam edersek, tedbirlere uyarsak, asi siramiz geldiginde asimizi yaptirirsak insallah sonbaharda çok güzel bir tablo ile karsi karsiya olacagiz." dedi.

Kayseri'de koronavirüsle mücadelede vatandaslarin büyük özverisiyle önemli bir noktaya gelindigini aktaran Günaydin, sunlari kaydetti:

"Asilamada biraz daha fazla gayret göstermemiz gerekir. Su anda 870 bin olan hedef kitlemizin yarisindan fazlasini asiladik ama bu asilamayi biraz daha hizlandirmamiz gerekiyor. Bunun için saglik ekiplerimiz 24 saat görev yapiyor. Ilk asisini yaptiranlarin sayisi 450 bine yaklasti. Ikinci doz yaptiranlar 250 bin civarinda. Tabi ki bizim bu noktayi daha ileri tasimamiz için vatandaslarimiza büyük görevler düsüyor. Dün açiklanan kararla birlikte 30 yas üzerini de asilamaya basladik. Kayseri'mizde genç nüfus oldukça yüksek. Genç nüfusumuzun da asi sirasi geldiginde hizli bir sekilde asilarini olmalarini bekliyoruz. Yatan hasta sayilarimiza baktigimizda ciddi düsüs görüyoruz. Tabi bu bizi sakin rehavete kaptirmasin. Çünkü daha yapacagimiz çok sey var. Havalar düzeldi. Mutlaka kisitlamalarin kaldirilmasi ile birlikte ziyaretler artacak. Lütfen kapali ortamlarda fazla kalmayalim. Kalabalik ortamlara girmeyelim. Bir araya geldigimizde de mutlaka sosyal mesafemizi koruyalim. Maskemizi takarak, hijyene dikkat edelim."
Kaynak: AA