Egirdir Gölü'nde Kaçak Ava 19 Bin 856 Lira Para Cezasi

Isparta’nin Egirdir ilçesinde Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafindan yapilan denetimlerde kaçak avcilik yapan 5 kisiye toplam 19 bin 856 lira para cezasi uygulandi.

Egirdir Gölü'nde Kaçak Ava 19 Bin 856 Lira Para Cezasi
Egirdir Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü Su Ürünleri Kontrol ekipleri, Egirdir Gölü’nde kaçak avcilikla ilgili denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, 17-18 Haziran tarihlerinde Asagi Tirtar, Asagi Kasikara, Tasevi Gençali ve Barla kiyi seridinde balikçilarin av araçlari, ürün ve evrak kontrollerini gerçeklestirdi. Yapilan denetimlerde bir kisiye yasal boyun altinda sazan avlamaktan 4 bin 581 TL para cezasi uygulanirken, ürünlerine de el konuldu. Ayrica sahsin gemi ruhsati da bir ay süreyle askiya alindi. Denetimler sirasinda 2 kisiye ruhsat göstermemekten toplam 2 bin 182 TL, bir kisiye ruhsatsiz tekne ile avcilik yapmaktan 10 bin 911 TL, bir kisiye de avci ruhsati olmadan avcilik yapmaktan 2 bin 182 TL para cezasi uygulandi.

Ekiplerin gölde yasal olarak 40 santimetre altinda sazan avlanilmasi ve ruhsatsiz teknelerle avcilik konusunda denetimlerinin sürecegi bildirildi.

Kaynak: İHA