Bursa Uludag TTO, Sanayi Ile Isbirligi Için Köprü Oldu

Bursa Uludag Teknoloji Transfer Ofisi, üniversite-sanayi is birliginde önemli bir köprü islevi görmeye devam ediyor. Ulasim sektöründe hizmet veren Güleryüz Otomotiv’de 3 doktora ögrencisi ile bilimsel çalisma yürütme imkâni elde edecek.

Bursa Uludag TTO, Sanayi Ile Isbirligi Için Köprü Oldu
1967 yilinda kurulan ve yilda 720 otobüs üretimi kapasitesi olan Güleryüz Otomotiv, üniversite-sanayi isbirligi için önemli bir adim atti. Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sevda Keskin Gülmez, Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Bursa Uludag TTO) ile imzaladiklari protokol ile en az 3 doktora ögrencisinin bünyelerinde bilimsel çalismalarini gerçeklestirebileceklerini söyledi.

Pazar ve müsteri taleplerini anlayarak, pazara uygun araçlar gelistirdiklerini ve satis sonrasi hizmetleriyle de her zaman müsterilerinin yaninda olduklarini dile getiren Güleryüz Yönetim Kurulu Baskan Vekili Sevda Keskin Gülmez, “Avrupa ülkelerinin yayinladigi protokoller sonucunda 2025 yilindan itibaren ülkelerine dizel araç kabul etmeyecek olmalari, elektrikli otobüs alanindaki çalismalarimiza daha fazla yogunlasmamiza neden oldu. Bu yüzden en çok önem verdigimiz projelerimizden bir tanesini elektrikli otobüs projesi olusturuyor. Bursa Uludag TTO ile Üniversite-Sanayi isbirligini gelistirmeye yönelik 2244 Sanayi Doktora Programi’na imza atmis bulunmaktayiz. Gerçeklestirilen bu protokolle, en az 3 doktora ögrencisini firma bünyesinde yürütülecek bilimsel çalismalarda görevlendirmeyi planliyoruz” diye konustu.

33 ülkeye ihracat gerçeklestirdiklerine de dikkati çeken Sevda Keskin Gülmez, “Ihracat oranimiz her geçen yil daha da artmaya devam ediyor. Özellikle, son 10 yildir yurtdisinda katilmis oldugumuz fuarlar, ihracatimizin artmasinda çok önemli bir rol oynadi. Ihracatimizin yüzde 80’lik kismi Avrupa ülkelerine, geri kalan yüzde 20’lik kismi ise Rusya, Orta Asya ve kismi olarak Arap ülkelerine yapilmaktadir. 2020 itibariyle ihracatimizin toplam cirodan aldigi pay yüzde 70 oraninda. Ülkemizde ise Marmara, Iç Anadolu ve Akdeniz bölgelerini kapsayan pazarlardaki payimiz yüzde 50 civarinda. 2022 itibariyle pazar payimizi yüzde 65’ler civarina çikarmayi hedefliyoruz. Ulasamadigimiz diger pazarlara ise 2025 yilina kadar giris yapmayi hedefliyoruz. Tüm bunlari yaparken de sanayi-üniversite is birligi için nasil daha fazla katki saglayabiliriz noktasinda planlarimizi gözden geçiriyor ve buna göre yol haritamizi sekillendiriyoruz. Bu is birliginin sanayideki nitelikli personel sorununun asilmasina da önemli bir katki saglamasini amaçliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA