Burdurlu Esnaftan Yerli Turistlere Çay Jesti

Burdurlu esnaf, Burdur’u gezmeye gelen yerli turistleri görünce demledigi çaydan çay ikram etti.

Burdurlu Esnaftan Yerli Turistlere Çay Jesti
Tarihi ve kültürel alanlarini görmek için Izmir’den Burdur’a gelen bir grup yerli turist, toplanma alani olan Özgür Mahallesi’nde mola verdi. Mola sirasinda çay içmek isteyen yerli turistler, kisitlama nedeniyle açik is yeri bulamayinca kisitlamadan muaf olan Burdurlu bir esnafa çay içebilecekleri bir yer olup olmadigini sordu. Yerli turistleri misafir etmek isteyen esnaf ise çay demleyerek turistlere çay ikraminda bulundu.

Yerli turistlere çay ikraminda bulunan Mehmet Ali Çetin, “Ben burada esnaflik yapiyorum. Turist kafilesi geldi Izmir’den. Çay içmek için bir yer ariyorlardi. Biz de bizim çayimiz var içelim beraber dedik. Önce bir yadirgadilar ne oluyor diye. Ama sonradan çayimizi içtiler, tesekkür ettiler. Biz de umarim kendilerini misafir edebilmisizdir” dedi.

Isparta gül festivalinden dönen ve Burdur’un tarihi ve kültürel alanlarini gezen Kiyame Oguz, “Ben Izmir’den tur ile geldim. Su anda Burdur’da esnaf çayi içiyorum. Çok da güzelmis taze taze. Burdur halki çok misafirpervermis. Buradan da Salda Gölü’ne geçecegiz” diye konusurken, diger yerli turist Güzide Uslu ise “Bugün Pazar oldugu için her yer kapali. Çay bulamadik. Esnaf bize çay yapti. Oturduk bir güzel çayimizi içiyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: İHA