Bitlis'te Polis Adaylari Mezuniyet Sevinci Yasadi

Bitlis Polis Meslek Egitim Merkezinde (POMEM) egitimlerini tamamlayan 293 polis adayi için mezuniyet töreni düzenlendi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, 26. dönem polis adaylari için POMEM'de gerçeklestirilen tören, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla basladi.

Vali Oktay Çagatay, törende yaptigi konusmada, önceki yillarda okulun bahçesinde dolup tasan ailelerin, bu sene salgin sartlari nedeniyle törene katilamadigini söyledi.

Mezun olan polis adaylariyla artik birer mesai arkadasi olduklarini belirten Çagatay, "Yemin töreniniz hepinize hayirli olsun. Allah sizlere, devletimize ve milletimize hayirlisiyla ve hakkiyla görev yapmayi nasip eylesin." ifadelerini kullandi.

POMEM Müdürü Kazim Kaman'in da konusma yaptigi törende, Polis Akademisi Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çolak, Bitlis AK Parti Milletvekilleri Cemal Tasar ile Vahit Kiler'in tebrik mesajlari okundu.

Törende okulu birincilikle tamamlayan Arif Çetin, yas kütügüne plaket çakti, Vali Çagatay da dereceye girenlere çesitli hediyeler verdi, fotograf çektirdi.

Ardindan yemin eden 293 polis adayi, tören geçisi yaparak protokolü selamladi, keplerini havaya atti.

Törene, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey, Cumhuriyet Bassavcisi Ali Ihsan Akdogan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas, Il Emniyet Müdürü Yaman Agirlar ve kurum amirleri katildi.

Kaynak: AA