Vali Tutulmaz'dan Kdz. Eregli Itfaiyesi'ne Basari Belgesi

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Eregli Belediyesi Itfaiye Müdürlügü’nü ziyaret ederek geçtigimiz mayis ayinda toptan perakende magazasi’nda yasanan yanginin kontrol altina alinmasi ve yaninda bulunan petrol istasyonuna siçramamasi için büyük mücadele eden itfaiye erlerine basari belgesi verdi. Belediye Baskani Halil Posbiyik da Itfaiye’ye yeni bir bina yapma çalismalarina basladiklari müjdesini verdi.

Vali Tutulmaz'dan Kdz. Eregli Itfaiyesi'ne Basari Belgesi
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Eregli Belediye Itfaiyesi’ni ziyaret etti, personeli 16 Mayis gecesi Bizim Toptan Magazasi’nda meydana gelen yanginda ortaya koydugu mücadele için kutladi.

Vali Tutulmaz’in Itfaiye Kisla Istasyonu ziyaretinde Kaymakam Ismail Çorumluoglu, Garnizon Komutani Tugamiral Taner Gün, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Il Emniyet Müdürü Metin Turanli ve ilçe protokolü yer aldi. Belediye Baskan Yardimcisi Atilla Bulak ve Itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ates tarafindan karsilanan Vali Tutulmaz, itfaiye erlerini selamlayarak tebrik etti.

Tutulmaz: "Son yangindaki üst düzey çalismalarinizi kutluyorum"

Vali Tutulmaz, Itfaiye erlerine seslenerek ortaya koyduklari mücadele için tebrik etti. Tutulmaz açiklamasinda sunlari söyledi:

“Kisa süre önce meydana gelen olayda büyük basari elde ederek yanginin daha fazla büyümesini engellediginiz için sizleri tebrik etmek için buraya geldim. Gönlümüz ister ki hiç yangin olmasin, bu tür sikintilarla karsi karsiya kalmayalim ama modern hayatin bir gerçegi yangin ve degisik afetler de günümüzün bir parçasi. Bunlara hazirlikli olmamiz lazim. Arama kurtarmadan günlük hayatin olumsuzluklarinin her alaninda itfaiyeyi görmemiz mümkün. Egitimlerinizi de ona göre ayarlamaniz gerekiyor. Son zamanlarda dikey mimarinin itfaiyeye sikinti olusturdugunu görüyoruz onun için belediyelerimize büyük görev düsüyor. Itfaiye ekibimizin genel olarak yangin çiktiktan sonraki mala ve cana en az hasarla sogutma ve söndürme konusunda daha egitimli olmalari gerektigi de önümüze çikiyor. Son olayda sizlerin çalismalarinizin üst düzeyde oldugunu ögrendim, onun için sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum.”

Posbiyik: "Itfaiye binasi yapmak için çalismalara basladik"

Belediye Baskani Halil Posbiyik da Itfaiye ekibine yeni bir bina için çalismalara basladiklarinin müjdesini verdi. Posbiyik açiklamasinda, “Belediyemizin en önemli teskilatlari arasinda olan Itfaiye Müdürlügümüzün bölgemizin en güçlü itfaiyesi konumuna gelebilmesi için her türlü destegi sunduk. Itfaiyemiz bu gücünü geçtigimiz günlerde Kepez Mahallesinde meydana gelen yanginda büyük bir faciayi önleyerek bir kez daha ortaya koydu. Bu arada olay gecesi Zonguldak, Kozlu, Alapli, Gülüç ve Erdemr’den gönderilen takviye ekipler için de hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum. Valimizin huzurunda ilk defa burada açiklamak istiyorum. Itfaiye teskilatimiza bir müjdemiz var. Modern bir itfaiye binasi yapimi için gerekli çalismalara basladik. 1 Adet 4x4 çift kabin itfaiye araci alimi için de Belediye Meclisi’nde karar aldik ve alim sürecini baslattik. Önümüzdeki yil ayrica bir adet yangin söndürme araci alarak itfaiyemizi daha da güçlü hale getirecegiz. Halkimizin güvenligi her zaman öncelikli konularimizin basinda gelir. Itfaiye çalisanlarimizi yürekten kutluyorum. Halkimiza büyük bir sevkle hizmet vermeye devam edeceklerine inancim tamdir. Itfaiyemizin örnek çalismalarindan gurur duyuyorum.” dedi.

Itfaiye Müdürü Muhammet Ali Ates de Itfaiye’nin çalismalari hakkinda bilgi sunarak, 24 saat kesintisiz 31 Mahalle, 3 Belde, 93 Köy, 80 kilometrelik kiyi seridi olan 200 bin nüfuslu bir bölgeye hizmet ettiklerini ifade etti.

Konusmalarin ardindan Vali Tutulmaz, yanginda görev alan 58 Itfaiye personeline tek tek basari belgesi verdi. Baskan Posbiyik da ziyaretin anisina Vali Tutulmaz’a Türk Bayragi plaketi sundu.
Kaynak: İHA