Tayini Çikan Bassavci, Savci Ve Hakimlere Veda Yemegi Düzenlendi

Fethiye Cumhuriyet Bassavcisi Kurtça Eker, Fethiye Adliyesi personeli ile veda yemeginde bulustu.

Tayini Çikan Bassavci, Savci Ve Hakimlere Veda Yemegi Düzenlendi


Mugla’nin Fethiye ilçesinde Kovid-19 tedbirlerine göre düzenlenen etkinlikte tayini çikan Fethiye Cumhuriyet Bassavcisi Kurtça Eker, görevine Aydin’da devam edecegini söyledi.

Fethiyelilere hizmet etmekten onur ve gurur duydugunu ifade eden Eker, “Fethiye’ye gelmeden önce, ilçeyi hiç görmemistim. Fethiye’ye geldikten sonra gördüm ki yalniz cografyasiyla, dogal güzellikleri ile degil insan olarak da Fethiye çok güzel. Türkiye’nin en nadide sehirlerinden bir tanesi. Yörük kültürünün olmasi ve bunun yasatiliyor olmasi da beni ayrica mutlu etti” dedi.



Fethiye’deki görevi boyunca adaletli bir sekilde davranmaya çalistigini vurgulayan Eker, “Yusuf Has Hacibi’n Kutadgu Bilig’inde bir söz var ben onu hep ilke edinmisimdir. ‘Adalet gögün diregidir. Yikilirsa gökyüzü yerinde duramaz’ der. Görev yaparken bu ilkeden hareketle görevimizi icra etmeye çalistik. Ayni zamanda adaletli davranmaya çalisirken adaletli olmaya da gayret ettik. Bu süreç içerisinde Fethiye halki hep bizim yanimizda oldu. Biz suçlularla mücadele ederken ayni zamanda diger kurum amirleri kaymakamimiz basta olmak üzere bize hep yardimci oldu. Hiç bir zaman Fethiye’yi unutmayacagiz. Biz artik fahri Fethiyeliyiz. Hemsehri sayiliriz artik. Bölgeye yakin bir ile gidiyoruz. Bundan sonrada insallah temaslarimiz devam edecek. Arkadaslarimiz var gelip gidecegi" diye konustu.



Fethiye’de yasayanlarin çok sansli oldugunu, vatandaslarin ilçenin kiymetini bilmesi gerektigini dile getiren Bassavci Eker, “Özellikle bu kadar dogal güzellikleri olan bir sehrin bazi yönleri ile tanitim noktasinda yalniz Türkiye’ye degil dünyaya da daha fazla tanitimi gerekiyor. Ben Fethiye halkina hakkimi helal ediyorum. Insallah Fethiye halki da bana hakkini helal eder” ifadelerini kullandi.

Adalet Komisyon Baskani Abdülkadir Ungan ile Ortaca Cumhuriyet Bassavcisi Emre Genç Bassavci Eker’e plaket takdim ederken, tayini çikan 7 Cumhuriyet Savcisi ile 6 hakime de görevlerinin anisina plaket verildi.

Kaynak: İHA