Özel Egitim Ögrencilerine Önce Staj, Sonra Is Imkani

Sivas Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü ile Buruciye A.S. arasinda Ahmet Kutsi Tecer Özel Egitim Meslek Okulu’nda egitim gören ögrencilerin staj ve staj sonrasi istihdamina yönelik protokol imzalandi.

Özel Egitim Ögrencilerine Önce Staj, Sonra Is Imkani
Sivas Valiligi Vali Ahmet Muammer Bey salonunda düzenlenen imza törenine; Sivas Valisi Salih Ayhan, Vali Yardimcisi Kadir Algin, Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi ve Buruciye A.S. Genel Müdürü Mustafa Altun katildi.

Törende konusan Vali Salih Ayhan; egitimde feda edilecek tek bir ferdin olmadigina dikkat çekerek özel egitim okullarindaki ögrencilerin topluma kazandirilmasi, öz güvenlerinin güçlendirilmesi ve bu ögrencilerin is gücünden faydalanilmasi amaciyla bu protokolün imzalandigini söyledi.

Ayhan, bu kapsamda Ahmet Kutsi Tecer Özel Egitim Meslek Okulu’nda ögrenim gören özel egitim ögrencilerinin okula devam ederken Buruciye A.S. bünyesinde faaliyet gösteren isletmelerde staj göreceklerini ve mezun olduktan sonra da istihdam edileceklerini belirtti.

Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi ve Buruciye A.S. Genel Müdürü Mustafa Altun da protokolün hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan Vali Ayhan, Savasçi ve Altun, protokolü imzaladi.
Kaynak: İHA