Oglunun Verdigi Böbrekle Iyilesen Güvenlik Korucusu Babalar Günü'ne Mutlu Giriyor

Bitlisli 24 çocuk babasi güvenlik korucusu Ayhan Özdemir, ogullarindan birinden yapilan basarili nakille diyalize girmekten kurtuldu Ayhan Özdemir: 'Babalar Günü öncesi oglum bana dünyanin en büyük hediyesini verdi. Allah böyle evlatlari herkese nasip etsin'

ISMIHAN ÖZGÜVEN - Bitlis'te güvenlik korucusu olarak görev yapan Ayhan Özdemir, Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesinde oglundan gerçeklestirilen basarili böbrek nakliyle sagliga kavustu.

Bitlis'in Hizan ilçesinde yasayan Ayhan Özdemir (49), 3 yil önce böbreklerinden rahatsizlandi. Özdemir'in, geçen yil geçirdigi kalp krizinin ardindan böbrekleri islevini göremez hale geldi.

Tedavisi Çukurova Üniversitesi Tip Fakültesi Balcali Hastanesi Organ Nakil Klinigince sürdürülen Özdemir'e böbrek nakledilmesine karar verildi.

En büyügü 30, en küçügü 3 aylik olan 24 çocuk babasi Özdemir'e nakille ilgili yaslari tutan evlatlari bagis için gönüllü oldu.

Gerekli testlerin yapilmasinin ardindan 24 yasindaki oglu Emrah Özdemir'den gerçeklestirilen basarili operasyonla nakil gerçeklestirilen baba, böylece diyalize girmekten kurtuldu.

- "Dünyanin en büyük hediyesini oglum bana verdi"

Baba Özdemir, AA muhabirine, oglu sayesinde sagligina kavusmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Oglunun, Babalar Günü öncesi en güzel hediyeyi verdigini dile getiren Özdemir, "Diyaliz asamasina geldim. 24 çocugum var, oglum Emrah uyumlu çikti. Emrah, 'Ben gönüllü olarak sana böbregimi veririm.' dedi. O fedakarligi yapti, tesekkür ediyorum. Allah onun eksikligini bana göstermesin. Babalar Günü öncesi oglum bana dünyanin en büyük hediyesini verdi. Allah böyle evlatlari herkese nasip etsin." dedi.

kendisinin ve oglunun sagliginin iyi oldugunu aktaran baba Özdemir, bir an önce 30 yildan bu yana yaptigi görevinin basina dönmek için sabirsizlandigini belirtti.

- "Bu bir fedakarlik degil, sorumluluk"

Üniversite ögrencisi Emrah Özdemir de yaptigi bagisi, "Bu bir fedakarlik degil, sorumluluk." sözleriyle tanimladi.

Emrah Özdemir, organ bagisi konusunda herkesin duyarli olmasini isteyerek, "Bizim insanimiz bu konuda bilgi sahibi degil. Böbrek verecegimi ögrendiklerinde 'Yarim hayatin kalacak.' dediler. Su an ben eksikligini hissetmiyorum, normal hayatima geri döndüm." diye konustu.

Hastanenin Böbrek Nakil Sorumlusu Prof. Dr. Erkan Demir de böbrek yetmezligi teshisi konulan Özdemir'in diyalize girmeden oglundan yapilan nakille sagligina kavustugunu ifade etti.

Hastanin durumunun gayet iyi oldugunu belirten Demir, nakil yapilan böbregin, fonksiyonlarini yerine getirdigini aktardi.
Kaynak: AA