Kusadasi'na Yazlikçi Akini Açiklamasi 1 Günde 10 Binden Fazla Araç Giris Yapti

Aydin’in Kusadasi ilçesinde hafta sonu tatili nedeniyle yerli turistlerin akinina ugrarken, Milli Park yolunda uzun araç kuyrugu olustu. Ilçe Emniyet Müdürlügü verilerine göre tatil beldesine son 24 saatte 10 binden fazla aracin giris yaptigi ögrenildi.

Kusadasi'na Yazlikçi Akini Açiklamasi 1 Günde 10 Binden Fazla Araç Giris Yapti
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kusadasi’na cumartesi ve pazar günlerini kapsayan 2 günlük hafta sonu tatili nedeniyle yerli turistlerin ilgisi yogun oldu. Hava sicakliginin 30, deniz suyu sicakliginin 23 derece olarak ölçüldügü ilçeye Izmir, Manisa ve Denizli gibi yakin illerden araçlariyla gelenler ilçe girisinde uzun kuyruk olusturdu. Ilçe Emniyet Müdürlügü verilerine göre Kusadasi’na son 24 saatte 10 binden fazla aracin giris yaptigi ögrenildi.

Hafta sonu tatili için Kusadasi’na gelenlerin konaklamak için tercihi ise otellerden yana oldu. Ilçede güvenli turizm sertifikasi ile hizmet veren otellerdeki doluluk orani yüzde 70’lere kadar ulasti. Kusadasi’nin sahil bandi, AVM ve turistik çarsilarin bulundugu Saglik Caddesi ile Barbaros Hayrettin Pasa Bulvari’nda da yogunluk yasandigi gözlendi.
Kaynak: İHA