Kartal'da Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi Devam Ediyor

Ödüllü Yil Boyu Saglikli Sünnet Projesi ile ailelerin ekonomik durumuna bakilmaksizin su ana kadar 2 binin üzerinde Kartalli çocugun; uzman doktorlar tarafindan cerrahi teknikle, saglikli ve hijyenik kosullarda sünnet operasyonunu gerçeklestiren Kartal Belediyesi, kampanya dahilinde pandemi önlemleri esliginde ücretsiz sünnet hizmeti vermeye devam ediyor.

Kartal'da Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi Devam Ediyor
Çocuklarin hastane ortaminda ve hijyenik kosullarda sünnet olmasini saglayan Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi; Kartal Belediyesi Sosyal Isler Müdürlügü’nün destegi ile vatandaslara ücretsiz sunuluyor. Kartal Belediyesi’ne gerekli basvuruyu yaptiktan sonra anlasmali hastanede sünnet operasyonu gerçeklestirilen çocuklar, dilerlerse sünnet kiyafetlerini de yine Kartal Belediyesi’nden temin edebiliyor.

Marmara Belediyeler Birliginin geçtigimiz yillarda ödüllendirdigi proje kapsaminda, Komsu Iletisim Merkezi’nin 444 4 578 numarali telefonunu arayarak sünnet kayit basvurusu yapan aileler, daha sonra anlasmali hastaneden randevu alarak çocuklarinin sünnet operasyonunu gerçeklestirebiliyor. Hastanede ameliyathane ortaminda ve gerekli hijyen kosullari saglanarak gerçeklestirilen operasyonlarda çocuklar, saglikli kosullarda sünnet olurken, operasyon sonrasi olusabilecek komplikasyonlar konusunda güvenli bir ortamda bulunmus oluyor.

Her yastan çocuga verilebilen hizmet ile çocuklar sünnet operasyonun ardindan doktorlarin gözetiminde kisa sürede taburcu oluyor, dileyen çocuklarin sünnet kiyafetleri de Kartal Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan temin ediliyor. Tamamen ücretsiz olan hizmet için basvuru kosulu olarak sadece yerlesim yeri belgesi ve nüfus kayit örnegi olmasi yeterli.

Ilk 5 ayda 122 çocuk sünnet oldu

“Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi” kapsaminda 2021 yilinin ilk 5 ayinda 122 çocuk sünnet oldu ve talep eden ailelerden 65 çocuga sünnet kiyafeti hediye edildi. Kampanya kapsaminda aileleri tarafindan basvurulari gerçeklestirilen çocuklardan 5 yasindaki Mustafa Emir Saribay, 7 yasindaki Muhammet Fatih Bekiz ve yine 7 yasindaki Cem Celal Kurt, önceki gün hastanede uzman doktor tarafindan gerçeklestirilen operasyon ile sünnet oldu. Geçirdikleri operasyonun ardindan Kartal Belediyesi görevlileri tarafindan ziyaret edilen çocuklardan Cem Celal Kurt, agrisinin oldugunu, ancak ailesinden bisiklet kazandigini ögrendikten sonra daha iyi hissettigini belirterek sünnet olmasini saglayan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’e tesekkür etti.

Çocuklari sünnet olan diger aileler de basvurudan kisa süre sonra randevu alarak sünnet operasyonu için davet edildiklerini belirterek hem Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’e hem de belediye çalisanlarina tesekkür ettiler.

“Birinci önceligimiz saglik”

Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi’nin Kartal’da yillardir devam ettigini ve kampanyayi göreve geldikleri 2019 yilindan itibaren sürdürdüklerini kaydeden Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, çocuklarin bu süreci doktor kontrolü ile geçirmesi gerektiginin altini çizdi. Özellikle birden fazla çocuklari olan aileler için sünnetin masrafli bir operasyon olabilecegini ve pandemi kosullari nedeniyle vatandaslarin ekonomik olarak zorlandiklari bir dönem yasadiklarini belirten Baskan Yüksel “Yil Boyu Saglikli Sünnet Kampanyasi”nin Kartal’da ikamet eden tüm vatandaslar için ücretsiz oldugunu söyledi.

Baskan Yüksel, ailelerin yil boyunca diledikleri bir zaman diliminde çocuklarini hastane ortaminda sünnet ettirebildikleri bu hizmet ile çocuklarin sagligini önemsediklerini belirterek pandemi kosullarinin hafiflemesi halinde bir sünnet söleni tertipleyerek çocuklarla bir araya gelmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA