ESBIM Araciligiyla 250 Kisi Istihdam Edildi

Esenyurt’taki issizlik sorununa çözüm üretmek için çalisan ve bugüne kadar binlerce vatandasin is sahibi olmasini saglayan Esenyurt Belediyesi Istihdam Merkezi (ESBIM), 250 vatandasi daha is sahibi yapti.

ESBIM Araciligiyla 250 Kisi Istihdam Edildi
ESBIM, Esenyurt’ta faaliyet gösteren sektörün öncü tekstil firmalarindan birinin talebi üzerine ise alim mülakati gerçeklestirdi. Sabahin erken saatlerinde baslayan mülakatlarda yasanabilecek herhangi bir saglik sorununa karsi saglik çalisanlari alanda hazir bulundu. Koronavirüs önlemleri kapsaminda, ayri gruplar halinde yapilan mülakatlarda, vatandaslar salona atesleri ölçülerek ve HES koduna bakilarak alindi. Esenyurt Belediyesi Sürekli Egitim Merkezi’nde yapilan mülakatlara katilan adaylar içerisinden 250 kisi, belirlenen kadrolarda istihdam edildi.

Meslek edindirme kurslari istihdami saglayacak

Meslek edindirme kurslariyla sanayinin aradigi nitelikli eleman ihtiyacinin karsilanacagini söyleyen Esenyurt Belediyesi Yerel Hizmetler Müdürü Orhan Ayyildiz, “Belediyemiz bünyesinde beyaz yaka istihdami için meslek edindirme kurslarimiz basladi.

Su an 32 ayri bransta kurslarimiz devam ediyor. Bütün hemsehrilerimizi meslek edindirme kurslarina basvuru yapmaya davet ediyoruz. Bu kurslari bitiren vatandaslarimizi ESBIM tarafindan kendi sektörlerinde istihdam ederek, sanayinin aradigi nitelikli eleman ihtiyacini karsilayacagiz” dedi.

ESBIM Sorumlusu Murat Boduroglu, “Sektörün öncü firmalarindan bir firmamiza 250 kisilik alim sagladik. ESBIM bünyesinde her gün mülakatlarimiz devam ediyor. Is arayan ve isveren herkesi ESBIM’e bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA