Denizlili Saglik Memuru Mehmet Çolak Sokakta Yarali Buldugu Kargayi Evinde Tedavi Etti

Çolak: 'Çok mutluyum, onu sagligina kavusturdum. Ailemizden biri gibi oldu'

SEBAHATDIN ZEYREK - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde 52 yasindaki saglik memuru Mehmet Çolak, yolda yarali buldugu kargayi evinde sagligina kavusturdu.

Il Saglik Müdürlügünde görevli Mehmet Çolak, geçen ay is yerinin yakinlarinda yolda baygin halde bir karga yavrusu gördü.

Kusu evine getiren Çolak, esi ve ogluyla yarali kargayi tedavi etti.

Siringayla besledigi kusa "Arap" ismini veren Çolak, isten arta kalan tüm zamanini kargayla geçiriyor.

- "Ismini biliyor"

Mehmet Çolak, AA muhabirine, baygin ve yarali halde buldugu kusun yuvasindan düsmüs olabilecegini tahmin ettigini söyledi.

Tedbir amaciyla veterinere de götürdügü kusu sokakta biraksa kedilere yem olacagini anlatan Çolak, "Ona kartondan ev yaptik. Güçsüz kalmisti, onu besledik ve iyilesti." dedi.

Çolak, karganin kisa zamanda evin bir bireyi haline geldigini belirterek, "Ona evin içinde uçma talimleri yaptiriyorum. Kanatlari gelismeye basladi. Uçmak için çaba sarf ediyor. Bir yerde onu hapsetmek de istemiyorum. Alistik birbirimize. Gene de kendine bakacak düzeye geldigi zaman birakmayi düsünüyorum ama belli de olmaz." diye konustu.

Kusun zeki oldugunu ve ismiyle çagrildiginda tepki verdigini dile getiren Çolak, "Kargayi eve ilk getirdigimde ailem önce sasirdi. Sonra sevindiler. Biz köylü çocugu oldugumuz için hayvanlarin bizde hep yeri olmustur. Arap benim için bir numara. Çocuklarim kiskaniyorlar Arap'i. Ise gittigimde acaba ne yapti diye düsünüyorum. Omzumdayken ya da kafesteyken 'Arap' diye seslendigimde dönüp baba bakiyor. Kulaklarimi gagaliyor. Çok mutluyum, onu sagligina kavusturdum. Ailemizden biri gibi oldu. Evde esim ve oglumla bakiyoruz. Onun sevgisi çok ayri." sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA