Almanya'da Çöpten 17. Yüzyila Ait Iki Degerli Tablo Çikti

Almanya’da çöp konteynerinde 17. yüzyila ait iki degerli tablo bulundu. Ilk incelemelere göre tablolarin orijinal oldugunu tespit eden Köln polisi, arastirmalarini sürdürüyor.

Almanya'da Çöpten 17. Yüzyila Ait Iki Degerli Tablo Çikti
Almanya’nin Bavyera eyaletinde otoyoldaki bir çöp konteynerinde 17. yüzyila ait iki degerli tablo bulundu. Köln polisi yaptigi açiklamada, iki tablonun kendilerine teslim edildigini ve henüz sahiplerinin bulunamadigini duyurdu. Polis, uzmanlar tarafindan yapilan inceleme sonucunda çerçeveli iki resmin orijinal oldugu sonucuna varildigini ve eserlerin Hollandali sanatçi Samuel van Hoogstraten ile Italyan sanatçi Pietro Bellotti’ye ait olduguna inanildigini belirtti.

Polis, 1627-1678 yillari arasinda Hollanda’da yasayan ressam ve yazar Samuel van Hoogstraten’e ait olan tabloda kirmizi sapkali bir çocugun portresinin yer aldigini kaydetti.

Digerinin ise 1625-1700 yillari arasinda yasayan Italyan ressam Pietro Bellotti’nin 1665’te kendi portresini yaptigi bir eser oldugu ifade edildi. Köln polisi eserlerin sahibini bulmaya çalisirken, olayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olanlarin kendileriyle iletisime geçmesini istedi.
Kaynak: İHA