A Milli Takim Için Son Firsat

EURO 2020 A Grubu’nda oynadigi 2 maçta puan alamayan ve-5 averaji bulunan A Milli Futbol Takimi, yarin Bakü’de Isviçre ile karsilasacak. Milliler bu maçtan galip ayrilirsa, diger gruplardaki maçlarin sonuçlarina göre bir üst tura yükselebilir.

A Milli Takim Için Son Firsat
EURO 2020’ye 3-0’lik Italya maglubiyetiyle baslayan ve ardindan Bakü’de Galler’e 2-0 kaybeden A Milli Futbol Takimi, gruptaki son maçinda Isviçre ile Bakü Olimpiyat Stadi’nda karsi karsiya gelecek. A Milli Takim’in gruptan çikmasi için, birçok hesap mevcut ancak ilk olarak mutlak galibiyet. Grupta puani ve golü bulunmayan Ay-Yildizlilar, Isviçre karsisinda farkli bir galibiyet alarak averajini düzeltmek zorunda. Bunun yani sira, diger gruplarda oynanacak olan karsilasmalarin sonuçlari da durumu yakindan etkileyecek.

Gruplarda birçok hesap mevcut

B Grubu’nda Rusya’nin ve Finlandiya’nin 3 puani bulunuyor. Belçika, Finlandiya karsisinda 3 farkli bir galibiyet alirsa, averaji -3 olacak. Rusya-Danimarka karsilasmasinin sonucu da grupta 3. olan takimi belirleyecek. C Grubu’nda Hollanda grupta çikti. 3’er puani bulunan Ukrayna ile Avusturya karsi karsiya gelecek. Bu takimlardan birisi 2 ya da daha farkli kazanirsa bir ekibin averaji -2 ya da daha fazla olacak. D Grubu’nda Çekya ve Ingiltere’nin 4’er puani var. Hirvatistan ve Iskoçya 1 puana sahip. 1 puanli 2 takim karsi karsiya gelecek. Beraberlik durumunda 2 takim da en iyi 3.’lerden birisi olamaz. E Grubu’nda Isveç 4, Slovakya 3 puanda. Ispanya ile Polonya 1’er maç oynadi ve bugün karsi karsiya gelecek. Ispanya’nin kazanmasi halinde Slovakya grupta 3 puanla 3. siraya gerileyecek ve son maçlari Ispanya ile. Slovakya’nin 0 averaji bulunuyor. Ispanya karsisinda farkli kaybetmeleri durumunda averajlari düsecek. F Grubu’nda henüz ilk maçlar tamamlandi. Fransa ve Portekiz 3 puanda. Almanya ve Macaristan’in puani yok. Ikinci maçlar tamamlandiginda, gruptaki tablo netlesecek.

Umut Meras’in durumu belirsiz

A Milli Takim’da Isviçre karsilasmasi öncesinde hazirliklar basina kapali olarak devam etti. Bakü’de yapilan antrenmanlarda Teknik Direktör Senol Günes, Isviçre karsisinda sahaya sürmeyi planladigi kadroyu denedi. Bazi isimleri kenara çekmesi beklenen Günes, Italya ve Galler maçlarinin aksine, daha hücumcu bir kadroyla sahada olmayi hesapliyor. Galler karsilasmasinda sakatlanarak oyundan çikan Umut Meras’in durumu belirsiz. Bu futbolcunun yerine Mert Müldür forma giyebilir. Yarin Bakü Olimpiyat Stadi’nda TSI 19.00’da oynanacak olan karsilasmayi Slovenyali hakem Slavko Vincic yönetecek.
Kaynak: İHA