YK Enerji Çocuklara Bin Lavanta Fidasi Dagitti

Ege Bölgesi’nin en büyük isletmeleri arasinda yer alan, Türkiye’nin elektriginin yaklasik yüzde 5’ini üreten Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim sirketi, Mugla’nin Milas ilçesinde ‘Köyde, Sehirde Kültür Sanat Bilim Her Yerde’ temasi ile düzenlenen TÜBITAK 4007 Bilim senliginde paydas katilimci olarak yer aldi.

YK Enerji Çocuklara Bin Lavanta Fidasi Dagitti
2 bin kisilik istihdam kapasitesiyle bölge halkinin refahina katki saglayan YK Enerji, çevreye duyarli madencilik faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Katildigi her platformda insan ve doga öncelikli üretim yaptigini vurgulayan sirket, TÜBITAK Bilim Senliginde Bin adet lavanta fidesini ‘Biz enerji üretiyoruz, siz yasatin’ diyerek çocuklarla bulusturdu.

YK Enerji standi Milas protokolü ve Milas halki tarafindan yogun ilgi gördü. Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke tarafindan ‘En anlamli stant’ olarak degerlendirilen stantta Bin lavanta fidesinin yani sira çocuklar için özel ikramlar da yer aldi.

Konu ile ilgili açiklamada bulunan YK Enerji Kurumsal Iletisim Direktörü Cafer Varol, “Bulundugumuz sehrin ekonomik olarak kalkinmasina, bölge halkinin refah düzeyine sagladigimiz istihdam ile katki sunmak kadar önem verdigimiz bir diger husus ise sehrin kültürüne, tarihine, sportif aktivitelerine, bulundugumuz çevreye, egitim düzeyine pozitif deger saglayacak projeler üretmek ve böyle projelere destek olmak. Milas Kaymakamimiz Sayin Mustafa Ünver Böke ve Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Sayin Isa Bal’dan, TÜBITAK destekli bir etkinligin sehrimizde gerçeklesecegini duyunca çok sevindik. Bir yillik bir emegin böylesine güzel bir meyve vermesi bizleri de memnun etti” dedi.

YK Enerji 6 yilda 1 milyon 120 bin 023 fidan dikti

Çocuklarimiza doga sevgisini asilamak, kendi diktigi fidenin kendisiyle birlikte filizlendigini, büyüdügünü görmesine vesile olmak istediklerini belirten Varol, “Bilindigi gibi, IC Enerji & Limak Enerji ortak yatirim istiraki olan sirketimiz 2015’den bu yana toplam 1 Milyon 120 bin 023 adet fidani ülkemize kazandirdi ve kazandirmaya da devam ediyoruz. Bu kapsamda böyle degerli bir davet alinca, çevre birimimizle birlikte harekete geçtik. Milas halki ile bu vesileyle bulusmaktan ve çocuklarimizin heyecanina ortak olmaktan dolayi mutluyuz. YK Enerji olarak sosyal sorumluluk projelerimiz ve katilimlarimiz devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA