Ürdün, Israil Polisinin, Mescid-I Aksa'da Protestoculara Müdahalesinde 9 Filistinliyi Yaralamasini Kinadi

Ürdün, Israil polisinin, Mescid-i Aksa’da, asiri sagci Yahudilerin provokatif "bayrak yürüyüsü"nde Hazreti Muhammed’e hakaret etmesini protesto edenlere müdahale ederek 9 Filistinliyi yaralamasini "Mescid-i Aksa'nin kutsalliginin ve orada namaz kilanlarin emniyetinin açik ihlali" olarak degerlendirdi.

Ürdün Disisleri Bakanligi Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, yaptigi yazili açiklamada, olayi "Mescid-i Aksa'nin kutsalliginin ve orada namaz kilanlarin emniyetinin açik ihlali" olarak degerlendirdi.

Fayiz, Dogu Kudüs'te isgalci güç olarak bulunan Israil yönetiminden, Mescid-i Aksa'daki tarihi ve yasal statüko ile Kudüs Vakiflar Idaresinin yetkisine saygi göstermesini istedi.

Sözcü Fayiz, Israil yönetiminden, uluslararasi hukuk kapsamindaki yükümlülüklerine bagli kalmasini, saldiri ve ihlallerden vazgeçmesini talep etti.

Israil polisinin, bugün Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin Hazreti Muhammed’e hakaretini protesto eden Filistinlilere “plastik mermi ve ses bombasiyla” müdahalesinde 9 Filistinli yaralanmisti. Yaralilardan bazilarinin darbedildigi ve 3 Filistinlinin hastaneye kaldirildigi açiklanmisti.

Asiri sagci Yahudiler, 15 Haziran’da Israil polisinin korumasinda Sam Kapisi’nda "bayrak yürüyüsü" düzenlemis, yürüyüs sirasinda Hazreti Muhammed’e hakaret etmislerdi.

Kaynak: AA