Ugur Okullari Mezunu 2020 YKS Sampiyonu Sinava Nasil Çalistigini Anlatti

2020 YKS’de Türkiye Birincisi olan Ugur Okullari mezunu Halid Oguz Serçe: 'Bol bol deneme çözün. Çalisirken dinlenmeyi unutmayin ve sinavda gülümsemenin gücünden faydalanin'

2020 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'nda (YKS) Türkiye Birincisi olan Ugur Okullari mezunu Halid Oguz Serçe, sinava girecek adaylara yönelik, "Bol bol deneme çözün. Çalisirken dinlenmeyi unutmayin ve sinavda gülümsemenin gücünden faydalanin." tavsiyesinde bulundu.

Ugur Okullari'ndan yapilan açiklamaya göre, bu yil 2 milyon 700 bin adayin basvurdugu YKS için geri sayim basladi.

Sinava hazirlanan ögrenciler heyecanla 26 ve 27 Haziran’i beklerken, geçen yil salginin gölgesinde sinava hazirlanan ve tüm sorulara dogru yanit vererek birinci olmayi basaran 2020 YKS Sampiyonu Halid Oguz Serçe, arkadaslarina kalan sürede bol bol deneme sinavi çözmelerini önerdi. Ugur Okullarindan mezun olan ve egitimine Bahçesehir Üniversitesi Psikoloji bölümünde devam eden Serçe, "Azim ve kararlilikla çalisarak, ögretmenlerimin kesintisiz destegiyle bu basariyi elde ettim. Çok çalismak kadar zihni dinlendirmek de önemli." ifadelerini kullandi.

Dinlenmenin önemine dikkati çeken Serçe, sinava nasil hazirlandigini söyle aktardi:

“Sinav tarihi yaklastikça stres artiyor. Sinava çok az zamanin kaldigi su günlerde bile tüm ögrencilerin düzenli olarak kendilerine zaman ayirmalarini tavsiye ederim. Bunu yaparken gerçekten dinlendiklerinden emin olsunlar. Dizi izlerken TYT Matematik düsünmek daha iyi matematik netleri yapmanizi saglamaz, tam anlamiyla dinlenip rahatlamaniza engel olur. Tabii dengeyi kaçirmamak çok mühim. Ben geçen sene haziran ayinda günde 11 saat ders çalisip iki saat oyun oynardim. Ders çalisirken gerçekten çalisiyor olduktan sonra günde iki saat oyun oynamanin kimseye zarari olmaz.”

- "Kendine güvenen iki deneme çözsün"

Kalan sürede adaylara bol bol deneme sinavi çözmelerini öneren Serçe, "Kendine güvenenler günde iki deneme sinavi bile çözebilir. Çünkü deneme çözmek hem kiyida kösede kalan eksikleri görmeyi hem de zaman yönetimini ögrenmeyi saglar. Sinavi ne kadar simüle ederseniz sinav anindaki stresinizi kontrol etmek o kadar kolaylasacaktir. Sinav sizin için ne kadar tanidiksa kendinizi o kadar rahat hissedersiniz. Bu yüzden deneme çözme isini olabildigince gerçek sinava yaklastirmakta fayda var. Ayrica günlük rutinler olusturulmali ve bu düzen sinav günü de bozulmamali. Uzmanlarin da dedigi gibi her gün ayni saatte kalkip, kahvalti yapmak gibi." degerlendirmesinde bulundu.

Sinav sirasinda stresi azaltacak taktikler de veren Serçe, "Örnegin ben sinavin baslamasina 40 dakika kala salona girip yerime oturmustum. Sonra da sinav baslayana kadar maskenin altindan gülümseyip sagi solu izlemistim. Gülümsemek insan zihnini rahatlatiyor. Ayrica sinav salonuna olan yabanciliktan kurtulmak da çok önemli. Bir de sinav sirasinda odaginizi kaybettiginizi veya paniklediginizi hissettiginiz anlarda kafanizi kitapçiktan kaldirip dogrudan karsiya bakmak zihninizi toparlamaniza yardim edecektir." yorumunu yapti.
Kaynak: AA