Ugur Okullari, Kadirli Kampüsünde Ögrencilerle Bulusuyor

Yarim asri askin deneyim, vizyon ve uluslararasi basarisiyla egitim-ögretime devam eden Ugur Okullari, Kadirli Kampüsünde ögrencilerle bulusmaya hazirlaniyor. Akademik ve bilimsel temelli egitim anlayisiyla öne çikan Ugur Okullari, Osmaniye’de ilk kampüsünü açmanin gurunu yasiyor.

Ugur Okullari, Kadirli Kampüsünde Ögrencilerle Bulusuyor
Türkiye’nin 51 ilinde egitim-ögretime devam eden Ugur Okullari, güçlü akademik kadrosuyla ögrencilerine en donanimli egitim olanaklarini sunuyor. 53 yillik deneyim ve birikimle “Egitim Degerlidir” felsefesinden yola çikarak ögrencileri gelecege hazirlayan Ugur Okullari, çagdas egitim ortami, ögrencilerin sorgulama ve analitik düsünme becerilerini gelistiren STEM egitimi, Ugur Sinava Hazirlik Merkezi, kodlama egitimi, yogunlastirilmis yabanci dil egitimi, kisiye özgü çözüm odakli ve proaktif rehberlik hizmetleriyle ayricalikli bir egitim kurumu olmayi sürdürüyor. 3 kitada 11 ülkede; 9 üniversitesi, 4 dil okulu bulunan BAU Global Ailesinin bir üyesi olan Ugur Okullari, yurt disi egitim konusunda da ögrencilerini destekliyor. Avrupa’nin en büyük egitim kurumlarindan biri olan BAU Global çatisi altinda bulusan ögrencilerin, dünyanin dört bir yaninda bulunan okullarda egitim ayricaliklari bulunuyor. 51 ilde 75’i kampüs 115 okulda kaliteli egitimi ögrencileriyle bulusturduklarini belirten Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, Ugur Okullari olarak sektörde öncü adimlar atmaya devam ettiklerini söyledi.



Egitim kalitesinin Türkiye’deki tüm Ugur Okullarinda ayni düzeyde oldugunu belirten Çiçek, “75 bin ögrencimiz var. Istanbul’dan Van’a, Diyarbakir’dan Izmir’e kadar tüm okullarimizda ayni müfredati, ayni kaynaklari, ayni ögretim süreçlerini, ayni projeleri es zamanli olarak gözlemleyebilirsiniz. Programlarin içerikleri MEB müfredati baz alinarak akademik kurulumuz ve ilgili birimler tarafindan hazirlaniyor, okullarimizla paylasiliyor. Tüm bu süreçler de düzenli olarak denetime tabi tutuluyor” dedi.



"Egitim yaklasimlarinda ‘5 Dil 2 Beceri’nin kazandirilmasi önemseniyor"

Egitim yaklasimlarinda ögrencilere 5 dil ve 2 becerinin kazandirilmasini önemsediklerini belirten Çiçek söyle devam etti:

“Bu bes dilden birincisi ana dilimizdir. Hayat basarisinin artmasi için Türkçeyi ögrencilerimize çok iyi ögretmeliyiz. Okudugunu dogru anlayan, kitap okumayi seven bir nesil yetistiriyoruz. Çünkü okumaya yapilan yatirim hayat basarisina yapilan en büyük yatirimdir. Ikincisi, bilim dili olan matematik. Ögrencilerimize matematigin hayatimizda ne ise yaradigini, nerede karsimiza çikacagini anlatmak istiyoruz. Üçüncüsü, global dünyada iletisimde en temel dillerden biri olan Ingilizce. Iyi Ingilizce konusan, anlayan ve kendini Ingilizce konusarak iyi ifade edebilen bireyler yetistirmek istiyoruz. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazilim dilidir. Teknolojinin mantigini iyi anlayabilirsek ileri teknoloji üretimi için bir adim daha atmis oluruz. Besinci dil ise davranis dili. Yani iyi insan olmak. Bu 5 dilin yaninda ise 2 beceriyi de onlara asiliyoruz: Sanat ve spor. Ayrica okullarimizda fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle olusturulan STEM ögretim modeli uygulaniyor. Okul öncesi ve ilkokul kademesinde erkenSTEM, ortaokul ve lisede STEM olarak derslerde ögrenciler; disiplinler arasi kazanimlari, bu kazanimlarin birbirleriyle nasil bütünlestirilecegini ve bu sayede çok boyutlu düsünmeyi ögreniyor."

Ugurlu ögrenciler YKS ve LGS’de Türkiye sampiyonu

Bu yetkinliklerle donatilan ögrencilerin Türkiye’de ve dünyada basarilara imza attigini ifade eden Çiçek, “2020 YKS’de ögrencimiz Halid Oguz Serçe, LGS’de ise Ada Kaderoglu tüm sorulara dogru yanit vererek Türkiye birincisi oldu. Ugur Okullari olarak ögrencilerimizin kitlesel basarilariyla da gurur duyuyoruz. 2020 YKS’de Türkiye birincisi olan ögrencimiz Halid Serçe’nin yani sira 7 ögrencimiz ilk 100’de, 42 ögrencimiz ilk 1000’de, 142 ögrencimiz ilk 5 binde, 328 ögrencimiz ilk 10 binde, 486 ögrencimiz ise ilk 20 binde yer almayi basardi. 2020 LGS’de ise 171 ögrencimiz yüzde 1’lik dilimde, 345 ögrencimiz yüzde 2’lik dilimde, 477 ögrencimiz yüzde 3’lük dilimde, 631 ögrencimiz yüzde 4’lük dilimde, 819 ögrencimiz ise yüzde 5’lik dilimde yer alarak gururumuz oldu. Ayrica ulusal ve uluslararasi yarismalardan da çok sayida Ugurlu ögrencimiz ödülle döndü” dedi.



"Egitimde teknoloji entegrasyonuna 10 yil önce basladik"

Egitimde teknoloji entegrasyonuna 10 yil önce basladiklarini ifade eden Çiçek, “Yüz yüze egitime tedbir ve uygulamalar olarak haziriz. Yeni egitim-ögretim yilinda tüm ögrencilerimizle okullarimizda bulusmak istiyoruz. Ancak pandemiyle gördük ki ögrencilere bilgiyi aktardigimiz, yetkinlik ve yasam becerileri kazandirdigimiz yerler sadece okullar degil. Dijital teknolojilerin egitime entegrasyonu artik okul seçim kriterleri arasinda ilk siralarda yer aliyor. Bu yeniligi yillar öncesinden öngörmüs bir egitim kurumu olarak Ugur Okullarinda dört yildir kisiye özgü ve yapay zeka tabanli dijital ögrenme-ögretme platformu Metodbox’i kullaniyoruz. 10 yil süren yatirimla hayata geçirilen dijital egitim sistemi Metodbox ile her gün 75 bin aktif kullanici egitime kesintisiz devam ediyor. Ayrica bu yil canli derslerimiz de Metodbox içerisine entegre edilen yerli ve egitim odakli görüntülü görüsme sistemi SeeMeet üzerinden yapiliyor” diye konustu.



Kadirli Kampüsü 1169 ögrenci kapasiteli

Osmaniye’nin en büyük ilçesi olan Kadirli’ye yeni bir kampüs kazandirmanin gurunu yasayan Ugur Okullari, yeni egitim-ögretim döneminde ögrencilerle bulusacak. Ugur Okullari Kadirli Kampüsü hakkinda bilgi veren Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek “Okul öncesinden lise son sinifa kadar egitim verecek kampüsümüzde ögrencilerimize hem fiziki sartlari hem de ögretim kadrosu ile mükemmel bir egitim-ögretim hizmeti sunacagiz. 50 derslikli, 9 bin 15 metrekare kapali, 18 bin 623 metrekare açik alana sahip kampüsümüzde STEM Laboratuvari, Yapay Zeka ve Yazilim Laboratuvari, Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarlari, Görsel Sanatlar ve Müzik Laboratuvarlari, Ugur Sinava Hazirlik Merkezi, kütüphane ve kapali spor salonu gibi birçok fiziki olanak yer aliyor. 1169 ögrenci kapasiteli yeni kampüsümüzde velilerimizin Ugur’a emanet ettigi çocuklarimiza kendi çocugu gibi egitim-ögretim verecek olan ögretmenlerimizle güçlü bir kadro kurduk” dedi.



Ugur Okullari Hakkinda:

26 Kasim 1968’de Laleli’de ilk dersini vererek ögrencilerini üniversiteye hazirlayan Ugur Dershaneleri bugün, dönüstügü Ugur Okullari ile Türkiye’nin her noktasinda, konusunda uzman ögretmenleri ile okul öncesinden lise son sinifa kadar Türkiye’nin en donanimli egitim olanaklarini sunmaktadir.

Okul öncesinden itibaren insani degerlerle donatilmis; sorgulayan, arastiran, üreten nesiller yetistirmeyi amaçlayan Ugur Okullari, lise ve üniversitelere hazirlikta bu çaga uygun modeller ve programlar konusunda kendi içinde baslattigi yarisi tüm hiziyla devam ettirmektedir. Basarisi kanitlanmis ilke ve modellerinden hareketle Ugur Sinava Hazirlik Merkezi, Kisiye Özgü Ögretim Modeli, Kodlama Egitimi, erkenSTEM ve STEM egitim yaklasimlari ile Ugur Okullari; yarim asri askin basari deneyimini 51 ilde, 75’i kampüs olmak üzere 115 okulu ile sürdürmektedir.
Kaynak: İHA