Tusba Belediyesinden Örnek Etkinlik

Van’in Tusba Belediyesi, vatandaslara çevresel ve sürdürülebilir bir ulasim araci olan bisiklet kullanimini özendirmek amaciyla ‘Sifir Emisyon Için Beraber Pedal Çevirelim Mi?’ etkinligi düzenledi.

Tusba Belediyesinden Örnek Etkinlik
Tusba Belediyesi; çevre dostu ve saglikli ulasim araci olan bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve vatandaslari bisiklet kullanmaya tesvik etmek için 2020 yilinda Türkiye Belediyeler Birligine sunmus oldugu ‘Sifir Emisyon Için Beraber Pedal Çevirelim Mi?’ projesinin 2021 yili uygulama bölümünün tanitimini yapti. Tusba Belediyesi, yapimini tamamladigi 7 kilometrelik bisiklet yolunun tanitimi için Van Pedalsör, Patika Bisiklet ve Vadi Doga Sporlari gibi kulüp ve sivil toplum örgütleri ile ortaklasa bisiklet turu etkinligi düzenledi.

15 Temmuz Sehitler Parki’ndan baslayip Van Yüzüncü Yil Üniversitesi Kampüsü’ne kadar devam eden 7 kilometrelik bisiklet yolunda yapilan etkinlige Tusba Belediye Baskani Salih Akman’in yani sira baskan yardimcilari Hasan Handil ve Azad Gülengül ile birim müdürleri ve bisiklet severler katildi.

Tusba ilçesine kazandirdigi 7 kilometrelik bisiklet yolu ile ulasim plani içerisinde büyük bir yere sahip olan bisiklet aginin genisletilmesini hedeflediklerini belirten Baskan Akman, son yillarda hizla gelisen çevre bilinciyle birlikte dünya genelinde bisiklet kullanim oraninin da arttigini kaydetti.

Trafik yogunluguna ve hava kirliligine çözüm getirmesi nedeniyle bisiklet kullanma kültürünün gelistirilmesi gerektiginin altini çizen Baskan Akman, “Bisiklet kullanimi saglik açisinda önemli oldugu kadar ekonomik açidan da önemlidir” dedi.

Insanlarin kendi sagligi için bisiklet kullanimini yayginlastirmasi gerektigini dile getiren Baskan Akman, “Bunun için sadece çocuklarin degil yetiskinlerin de bisiklet kullanmaya tesvik edilmesi sarttir. Bu konuda atilmasi gereken adimlarin basinda bisiklet yollarinin yapilmasi ve uygun park alanlarinin olusturulmasi geliyor. Bunun için Tusba Belediyesi olarak 7 kilometre uzunlugunda bir bisiklet yolunu bisiklet severlere kazandirmamizin yani sira insa ettigimiz tüm parklarimizda bisiklet yolu ile park alanlarini olusturuyoruz” ifadelerini kullandi.

Bisikletçiler tarafindan açilan Türk bayraklari ve Tusba Belediyesi flamasi esliginde yapilan bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sonunda bisiklet turuna katilanlara Tusba Belediyesi tarafindan semaver çayi ile çesitli ikramlar yapildi.
Kaynak: İHA