TDK Baskani Gülsevin'den Ögrencilere Tavsiyeler

Türk Dil Kurumu (TDK) Baskani Prof. Dr. Gürer Gülsevin, katildigi seminerde, genç yasta olmanin kiymetinin bilinmesi gerektigini bildirerek, “Gençlere ’sakin dersleri aksatmayin’ demiyorum, aksatabilirsiniz. Her seyin bir telafisi vardir ama geçen vaktin ve gençligin telafisi yoktur” dedi.

TDK Baskani Gülsevin'den Ögrencilere Tavsiyeler
Malatya Inönü Üniversitesi’nin düzenledigi çevrimiçi gerçeklestirilen "Tecrübe Paylasimi" seminerine konusmaci olarak Türk Dil Kurumu (TDK) Baskani Prof. Dr. Gürer Gülsevin katildi.

Seminere, Prof. Dr. Gülsevin’in yani sira Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Rektör Danismani ve Kariyer Merkezi Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Hasan Yilmaz, akademik ve idari personeller ile ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Yilmaz, seminere katilimlarindan dolayi TDK Baskani Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e tesekkür ederek egitim ve çalisma hayatiyla ilgili sorular yöneltti.

Gülsevin, akademik hayata basladigi, kurulusunda asistan olarak görev aldigi ve bölüm baskani olarak ayrildigi Inönü Üniversitesi ögrencilerine mesleki deneyim ve tecrübelerini anlatmaktan onur duydugunu ifade etti.



“Türk Ansiklopedisinin son iki cildini hazirlama firsati buldum”

Lisans egitimi ile ilgili çalismalarin çok önemli oldugunu vurgulayan Gülsevin, “Biz derslerimize çok önem verirdik. Özellikle gençlerimize hitaben söylemek istiyorum. Ben çok çalisiyordum, gece-gündüz çalisiyordum ama bu baska isler yapmiyorum anlamina gelmesin. Ögrencilik yillarimda tiyatroda da görev aldim, spor faaliyetlerine de katildim. Hatta son siniftayken Türk Ansiklopedisi’nin son iki cildinde ben de çalisma firsati buldum” ifadelerini kullandi.

“Her seyin bir telafisi vardir ama geçen vaktin ve gençligin telafisi yoktur”

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Gülsevin, genç yasta olmanin kiymetinin bilinmesi gerektigini ve ögrenciligi yasamanin önemini belirterek, “Ben hiçbir dersi aksatmadim. Bir defaya mahsus arkadaslarla koridorun ucunda ’hadi bugün derse girmeyelim’ dedik ama kösede hocamizi görünce vazgeçtik, geri döndük. Gençlere ’sakin dersleri aksatmayin’ demiyorum, aksatabilirsiniz. Her seyin bir telafisi vardir ama geçen vaktin ve gençligin telafisi yoktur. Bu yüzden gençlerin ögrencilige yakismayan seyler olmamak kaydiyla ögrenciliklerini yasamalarinda fayda var” seklinde konustu.



Inönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün ilk doktora mezunu

TDK ile 1979 yilinda yollarinin kesistigini belirten Gülsevin, TDK’nin düzenledigi programlara katilmanin ve Türk dili üzerine arastirmalar ve çalismalar yapmanin meslekî hayatina önemli katkilar sagladigini vurguladi. Basarili ve etkili bir egitim hayati geçirdigini kaydeden Gülsevin, Inönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün ilk doktora mezununun kendisi oldugunu hatirlatti.

Tüm devlet adamlari gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dil ve tarihe önem verdigine ve mirasini Türk dili üzerine çalismalar yapilmasi için TDK’ya biraktigina vurgu yapan Gülsevin, Türk dilinin gelismesine katki saglayacak gençlere TDK tarafindan basari bursu verildigini belirtti.

Kaynak: İHA