Sehrin Iki Yakasi Bu Köprü Ile Bulusacak

Kahramanmaras’in kuzey ve güneyini bulusturacak, sehrin yeni yerlesim alanina ulasimi yari yariya kisaltacak olan “Önsen Köprüsü ve Baglanti Yollari” projesinde temel atildi.

Sehrin Iki Yakasi Bu Köprü Ile Bulusacak
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan çalismalarina baslanan Önsen Köprüsü ve Baglanti Yollari’nda temel atma töreni gerçeklestirildi.

Proje alaninda gerçeklestirilen törene AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Vali Ömer Faruk Coskun, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Imran Kiliç, AK Parti Il Baskani Firat Görgel, MHP Il Baskani Ertugrul Dogan, ilçe belediye baskanlari, muhtarlar ve STK temsilcileri katildi.



"600 milyon liralik yatirimimiz devam ediyor"

Programin açilis konusmasini yapan Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Hemserilerimizin bekledigi, sehrimizin karsi yakasini sehir merkezine baglayan ve 22 kilometrelik yolu 10 kilometre indiren Önsen Köprüsü ve Baglanti Yolu projesinin temel atma törenini gerçeklestiriyoruz. Göreve geldigimizde paydaslarimizla bir araya gelerek sehrimizin sorunlarini masaya yatirdik. Ihtiyaçlar sinirsiz, kaynaklar ise sinirlidir. Bizlerde talepleri öncelik sirasina koyarak sinirli kaynaklarla gerçeklestirmeye çalisiyoruz. Tabi bir taraftan talepleri yerine getirirken diger taraftan belediyemizin mali yapisini iyilestirmeye çalisiyoruz. Pandemi döneminde gelirlerimizin azalmasina ragmen söz verdigimiz tüm yatirimlarimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kirsal ve sehir bölgelerinin ihtiyaçlari her zaman farklidir. Ancak bizler bu gruplar arasinda denge saglamayi ve her yere esit miktarda hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Hamdolsun 2 yil içerisinde söz verdigimiz bütün yollari yüzde doksanin üzerinde yerine getirdik. Geçtigimiz iki yil içerisinde Kahramanmaras’imiza 300 milyon TL’lik yatirim hayata geçirdik. Bu yil içerisinde ise sehrimize 600 milyon lira degerinde yatirimi hayata geçirecegiz. Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde yatirimlarimiz artarak devam edecek” diye konustu.



"Tekke’de konutlar yil sonu yükselecek"

Konusmasinin devaminda temeli atilan Önsen Köprüsü ve Kentsel Dönüsüm projelerinin tamamlayici nitelikte oldugunu vurgulayan Baskan Güngör, “Bakanligimizla yaptigimiz görüsmeler sonrasinda Tekke (Yusuflar) Mahallemizdeki çalismalari TOKI üstlendi ve çalismalarimiz devam ediyor. Tekke’de tarihi dokuya uyumlu ve 4 kati geçmeyecek konutlar yilsonuna kadar yükselmis olacak. Büyüksehir Belediyesi olarak Saçaklizade’de baslattigimiz 100 konutluk kentsel dönüsüm projesini tamamladik. Insallah bir ay içerisinde evleri hak sahiplerine teslim edecegiz. Kurtlar’da da konutlarimizi insallah önümüzdeki yilbasinda hak sahiplerine teslim edecegiz. Burada hak sahiplerimiz hiç tereddüt yasamasin. Hepsinin haklarini fazlasiyla verecegiz ve hiç kimseyi magdur etmeyecegiz. Bu projeler birbiriyle iliskili. Konutlarimiz yollariyla ve diger hizmetleriyle birlikte yapiliyor. Hizmette de dönüsüm yasaniyor” dedi.



"Turizm potansiyelini artiracagiz"

Konusmasinda turizm yatirimlarina da deginen Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, “Kahramanmaras’imizda turizmin gelismesi ve ziyaretçi sayisinin artmasi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezi’ne bu yil içerisinde 35 bungalov evi ve bedesten çarsi kazandirdik. Bölgeye insa ettigimiz otelde ise son asamaya geldik. Bölgenin en ulasilabilir ve konforlu mekâni olan Yedikuyular’da bu yil içerisinde 500 bin misafirimizi agirlamayi hedefliyoruz. Kahramanmaras’in bir diger turizm alanlarindan Ali Kayasi’nda ise seyir cam terasi projemiz var. Insallah oraya ulasimi saglayan yolu ve cam seyir terasini insa ederek turizm potansiyelini artirmayi hedefliyoruz. Ali Kayasi’na hem tepeden hem de karayolu ile ulasimi saglayan projeler insa edecegiz. Ayrica bölgemizin turistik alanlarindan olan Yesilgöz’de de yenileme çalismalarimiz devam ediyor. Yesilgöz’e ulasim saglayan yollarda da yenileme çalismalarimiz devam ediyor. Insallah orasinin da sehrimize sagladigi katma degeri artiracagiz. Kahramanmaras’imiza kazandiracagimiz bir diger proje ise Kilavuzlu Millet Bahçesi olacak. Burada çalismalarimiz hizla devam ediyor. Kilavuzlu, 300 dönümlük alaniyla Kahramanmaras’imizin en büyük parki olacak. Insallah oranin da teslimatini Ekim ayinda yapacagiz” diye konustu.



"Merkeze uzaklik 10 kilometre azalacak"

Yeni yapilacak olan yol ve köprü çalismalari sonrasinda sehir merkezine ulasimin 10 kilometre kisalacagini söyleyen baskan Güngör, “Bu bölgemiz 40 civarinda irili ufakli yerlesim yerini ve yaklasik 60 bin hemsehrimizi barindiriyor. Gelisen bir bölge oldugu için burasinin ileride yaklasik 150 bin civarinda nüfusa sahip olacagi öngörülüyor. Önsen köprümüzün ve baglanti yollarinin hayata geçmesiyle birlikte bölgenin merkeze olana uzakligi 10 kilometre daha kisalacak. Yani bu köprü sehrimizin iki yakasini bir araya getirecek. Köprü ve baglanti yollarinin toplam maliyeti 75 Milyon TL. Ancak bunun 25 Milyon TL’lik kismini Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz ile Iller Bankamiz finanse ediyor. Kalan 50 Milyon TL’lik kismi ise Büyüksehir Belediyesi olarak biz finanse ediyoruz. Ayrica Insallah yilsonuna kadar Agcali Kavsagi’ndan Adana yoluna kadar 4,8 kilometre uzunluga ve 55 metre genislige sahip yolumuzu da açmis olacagiz. Böylece sehir merkezimizin trafik yogunlugu da azalmis olacak. Kahramanmaras’imiza hayirli ugurlu olsun” dedi.



"Vatandaslarimiza kolaylik saglayacak"

Baskan Güngör’ün ardindan kürsüye çikan AK Parti Milletvekili Imran Kiliç ise yatirimin hayirli olmasini diledi. Kiliç, “Hayirda ve hizmette yarisin en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Sehrimizin önemli bir ihtiyaci karsilanmis oldu” diye konustu.

Vali Ömer Faruk Coskun ise, “Insallah temeli atilan Önsen Köprüsü ve Baglanti Yolu Projesi sayesinde bu yol 12 kilometreye düsecek ve vatandaslarimiz hem zamandan hem de yakittan tasarruf etmis olacaklar. Bu güzel hizmetin ilimize kazandirilmasi için emegi geçen herkese tesekkür ediyor, projenin sehrimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.



"Güçlü liderle güçlü yerel yönetim"

Törende konusma yapan bir diger isim AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal ise hükümet ve yerel yönetimin isbirligine dikkat çekti. Ünal, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderligi ve vizyonuyla Türkiye 2002’den bu yana önemli bir asama kaydetti.

Yerel yönetimlerin pandeminin zorluklarina ragmen tipki Önsen Köprüsü ve Baglanti Yollari projesinde oldugu gibi dev yatirimlar hayata geçirebilmesi bu istikrarli siyasi iradenin sayesinde olmustur. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Hayrettin Güngör’ün çabalari sonucunda Kahramanmaras’imiza önemli bir yatirim daha gerçeklestirildi.

Daha niceleri de insallah gerçeklestirilecektir. Hayirli ugurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandi.

4,5 kilometrelik baglanti yolu ile 210 metrelik köprü ve sanat yapilarini kapsayan projenin 2021 yilsonuna kadar tamamlanmasi hedefleniyor. Dev ulasim yatiriminin hayata geçmesiyle beraber kentin yeni sehirlesme bölgelerine merkezden dogrudan erisim saglanabilecek. Arter ve köprünün kisa vadede Sir Baraji’nin güneyinde bulunan 40 mahallede meskûn yaklasik 60 bin kisi tarafindan kullanilacagi düsünülüyor. Önsen bölgesinden sehir merkezine ulasimini yari yariya düsürecek proje uzun vadede ise yaklasik 150 bin kisilik büyük bir nüfusun ulasimini saglayacak.
Kaynak: İHA