Mersin'de Belinden Çelik Telle Agaca Bagli Bulunan Köpek Tedavi Altina Alindi

İçel'de mantar toplayan vatandaslarin ormanlik alanda belinden çelik telle agaca bagli buldugu köpek, belediye ekiplerince bakima alindi.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, merkez Toroslar ilçesi Aladag Mahallesi'ndeki ormanlik alana mantar toplamaya giden bir grup, beline iki kat çelik tel sarilarak agaca baglanmis halde sokak köpegi buldu.

Haber verilmesi üzerine olay yerine Kasli Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Aç, susuz ve agaca bagli halde bulunan köpek ilk müdahalenin ardindan Kasli Geçici Hayvan Bakimevi ve Rehabilitasyon Merkezine götürülerek tedavi altina alindi.

Burada veteriner hekimler köpegin belindeki çelik teli çikardi, vitamin takviyesi yapti.

"Mantar" adi verilen köpegin merkezdeki tedavisi devam ediyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Tarimsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Evcil ve Sahipsiz Hayvanlar Sube Müdürlügünde Biyolog Altay Atli, köpegin belinde ve karin altinda ciddi yaralarin oldugunu belirtti.

Köpegin merkeze getirilmesiyle hemen tedavi altina alindigini aktaran Atli, söyle devam etti:

"Su anda durumu daha iyi. Hayvanimiz ciddi psikolojik sikintilarla geldi. Sadece fiziksel hasar almamis. Geldiginde çok ürkek ve saldirgandi. Bu asamada hem tedavisine devam edildi hem de rehabilitasyon süreci devam ediyor. Su anda karin altinda biraz yaralari kaldi. Yemek verirken, tedavisine girdigimizde yavas yavas kendimize alistirmaya çalisiyoruz. Yanina girdigimizde hiç kimseye yaklasmiyor durumdaydi. Sürekli etrafta dönüyordu, insanlardan çok ürkmüstü."

Atli, tedavi sürecinin bir ay daha sürecegini belirterek, köpegin tamamen iyilestikten sonra sahiplendirilecegini kaydetti.

Atli, köpegin sicak bir evi oldugunda mutlu olacagini düsündüklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Ilk asamada koruyucu kiyafet giydiriyorduk, koruyucu kiyafeti çikardik. Günes alsin diye açik bir alana koyduk. Özellikle açik yaralarda havayla temas iyilesme sürecini hizlandiriyor. Psikolojik yöndeki rehabilitasyon süreci biraz da hayvana bagli. Gerçekten çok ciddi bir eziyet görmüs ve insanlardan çok fazla korkuyor. Biz elimizden gelen bütün çabayi sarf edip rehabilitasyon sürecini en hizli sekilde geçirmesini saglayacagiz. Birazcik da hayvanin kendine bagli olarak o sürecin uzunlugu veya kisaligi degisebilir. Tamamen iyilestiginde sahiplendirilmeye açik bir hale gelecektir. Böyle magdur bir hayvanimizin da mutlaka yuvasinin olmasini istiyoruz. Çünkü zaten disarida bir siddet görmüs. Çok ürkek bir hayvan. Belki de disariya çiktiginda buradaki rehabilitasyon süreci tamamlansa bile sokakta ayni tepkilere maruz kaldiginda ikinci soku atlatamayabilir. Çok daha kötü sonuçlar olabilir. O nedenle biz bir evi olsun istiyoruz."

Kaynak: AA