Kök Hücre Tedavisiyle Sifa Bulmak Için Almanya'dan Diyarbakir'a Geldiler

Dicle Üniversitesi Tip Fakültesine basvuran 2 hastaya kök hücre tedavisi uygulandi Prof. Dr. Haktan Karaman: 'Kök hücre tedavisi konusunda marka olduk. Bunu bütün gururumla söyleyebilirim' Hasta Hakan Altun: 'Diyarbakir'da kök hücre tedavisi oldugunu ögrendim ve ilk firsata gelmek istedim' Hastalardan Ayse Kezer: 'Hocanin, ameliyat ettigi ve iyilestirdigi hastalari gördüm. Kendimi Türk hekimlerine emanet etmeye geldim, onlara çok güveniyorum'

MEHMET SIDDIK KAYA - Almanya'da oturan 33 yasindaki Hakan Altun ve 50 yasindaki Ayse Kezer, Diyarbakir'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Tip Fakültesinde uygulanan kök hücre tedavisiyle sifa buldu.

Almanya'da yasamini sürdüren Hakan Altun, 6 yil önce kalçasinda ve dizlerinde baslayan sorunlar nedeniyle 6 kez ameliyat olmasina ragmen sorunlarindan kurtulamadi. Altun, saglik durumunun agirlasmasi üzerine yaptigi arastirmalar sonucunda DÜ Tip Fakültesinde kök hücre tedavisi yapildigini ögrendi.

DÜ Tip Fakültesi Algoloji Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Haktan Karaman ile sosyal medya üzerinden görüsen Altun, sikayetlerini aktardigi Karaman'in, hastaliginin kök hücre tedavisiyle giderilebilecegini iletmesi üzerine Almanya'dan Diyarbakir'a geldi.

Almanya'nin Solingen kentinde oturan Ayse Kezer'in de 2 yil önce diz kapaklarinda baslayan agrilari, uygulanan tedaviye ragmen dinmedi.

Kök hücre tedavisinin DÜ Tip Fakültesinde yapildigini televizyonda izleyen Kezer, sifa bulmak için Türkiye'ye geldi. Birer gün arayla Altun ve Kezer'e kök hücre tedavisi uygulandi.

- Avrupa'dan baska hastalar da gelecek

Prof. Dr. Haktan Karaman, AA muhabirine, özellikle ortopedi alaninda kök hücre modeliyle ameliyata gerek kalmadan hastalarin tedavi uygulandigi gün taburcu edilmesini sagladiklarini söyledi.

Kök hücreyi agri tedavisi amaciyla 2017'de ilk defa kullandiklarini aktaran Karaman, Türkiye'nin her yerinden hastalarin sürekli kendilerine basvurdugunu belirtti.

Kök hücre tedavisinde Türkiye'nin disinda da hedeflerini büyütmeye çalistiklarini kaydeden Karaman, özelikle Avrupa'nin kendileri için çok önemli oldugunu, Avrupa'ya ulasmaya çalistiklarini aktardi.

Almanya'nin farkli kentlerinin disinda Hollanda, Fransa ve Avusturya'dan gelecek hastalarin oldugunu bildiren Karaman, onlara da ayni tedaviyi uygulayacaklarini kaydetti.

- "Marka olduk"

Kök hücre tedavisinde hastane olarak büyük basarilara imza attiklarini vurgulayan Karaman, "Kök hücre tedavisi konusunda marka olduk. Bunu bütün gururumla söyleyebilirim. Artik disariya da açilmanin geregini duyuyoruz." dedi.

Hastalarin sosyal medyadan kendisine ulastigini aktaran Kahraman, haftada en az 6-7 kök hücre tedavisi uyguladiklarini, bu konuda çok önemli tecrübeler edindiklerini, hastalarin bu deneyime güvendigini vurguladi. Karaman, "O yüzden bizi tercih ediyorlar. Bizlere gözlerini kirpmadan geliyorlar. Sadece Türkiye'den degil artik Avrupa'ya da açildik. Avrupa'dan hastalarimiz geliyor." diye konustu.

- Hastalar memnun

Hastalardan Altun ise Almanya'da geçirdigi ameliyatlar sonrasi agrilarinin dinmedigini dile getirerek "Diyarbakir'da kök hücre tedavisi oldugunu ögrendim ve ilk firsata gelmek istedim. Allah nasip etti." ifadelerini kullandi.

Kezer de "Hocanin, ameliyat ettigi ve iyilestirdigi hastalari gördüm. Kendimi Türk hekimlerine emanet etmeye geldim, onlara çok güveniyorum. Allah'in izniyle sifami bulup gidecegim. Ülkemde tedavi oldugum için mutluyum." diye konustu.

Kaynak: AA