Gümüshane'ye Içme Suyu Saglayacak Olan Bahçecik Baraji'nin Gövde Yüksekligi Yüzde 75'E Ulasti

Kent merkezindeki içme suyunun keson kuyularla karsilandigi Gümüshane’nin içme suyu ihtiyacini karsilamak için yapimi devam eden Bahçecik Barajinda gövde insaati yüzde 75 seviyesine ulasirken, gövdenin yilsonuna kadar bitirilmesi ve su tutulmasi hedefleniyor.

Gümüshane'ye Içme Suyu Saglayacak Olan Bahçecik Baraji'nin Gövde Yüksekligi Yüzde 75'E Ulasti
Merkeze bagli Bahçecik köyü sinirlarinda çalismalari devam eden barajda kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen yüklenici firma Genel Müdürü Ihsan Eleman, 2017 yilinda yapimina baslanan barajin gövde yüksekliginin 69 metre oldugunu ve kentin 2050 yilina kadar içme suyu ihtiyacini giderecegini söyledi.



Gümüshane’nin içme suyunu Harsit Çayi kenarlarindaki keson kuyulardan temin ettigini hatirlatan Eleman, “Son yillarda yagislarin rejim degisikligi ve küresel isinmanin etkileriyle birlikte Harsit Çayinin debisi de oldukça düstü. Gümüshanemizin nüfusu da oldukça yogunlasmistir. Artik Harsit Çayi’nin suyu sehre yetmemektedir. Bahçecik Baraji 2016 yilinda ihalesi yapilip 2017 yilinda imalati baslanis olan Gümüshane sehrimizin 2050 yilina kadar içme ve kullanma suyunu çevresiyle birlikte Tekke köyünden itibaren temin edecek çok önemli ve özel bir baraj” dedi.

Aktutan göletinden baraj havzasina gelecek suyla birlikte yillik 5,5 milyon metreküp içme suyunun aritilmadan bile içilebilir suyu özelliginde bir memba suyuyla Gümüshane’nin içme suyunu karsilayacagini dile getiren Eleman, “Gövdemiz temelden itibaren 69 metre yüksekliktedir. Su anda gövdede yüzde 75 seviyesine gelmis bulunmaktayiz. Yeterli ödenegin saglanmasi halinde yil sonunda barajda su tutmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Baraj gövdesinin yapiminda bölgede ilk kez sikistirilmis beton kullanildigini aktaran Eleman, barajin tamamlandiginda musluklardan memba kalitesinde su akacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA