Filistin, Israil'le 1 Milyon Dozluk Asi Takasi Anlasmasini Iptal Etti

Filistin yönetimi, Israil ile yapilan 1-1.4 milyon dozluk korona virüs asi takasi anlasmasini Israil’den gelen asilarin son kullanma tarihlerinin yakinda dolacak olmasi nedeniyle iptal etti.

Filistin, Israil'le 1 Milyon Dozluk Asi Takasi Anlasmasini Iptal Etti
Filistin yönetimi, Israil ile yapilan 1-1.4 milyon dozluk korona virüs (Covid-19) asi takasi anlasmasini iptal etti. Filistin Saglik Bakani Mai Alkaila, Basbakan Mohammad Shtayyeh’nin Israil ile yapilan asi takasi anlasmasinin iptal edilmesi talimati verdigini belirterek, kararin Israil’den gelen asilarin son kullanma tarihinin kisa süre içinde dolacak olmasi nedeniyle alindigini söyledi.

Filistinli Bakan Alkaila, anlasmanin iptal edilmesinin ardindan ilk partinin Israil’e iade edildigini vurgulayarak, “Saglik Bakanligi teknik ekiplerinin, bu aksam Israil’den gelen ilk partideki tahmini 90 bin Pfizer asi dozunun incelemesinin ardindan anlasmada yer alan özelliklere uymadigi tespit edildi” dedi.

Israil Basbakanlik Ofisi, Israil’in 1-1.4 milyon doz Pfizer/BioNTech asisini Filistin’e gönderecegini açiklamisti. Filistin yönetiminin ise Eylül-Ekim ayinda alacagi Pfizer/BioNTech asisini Israil’e verecegi belirtilmisti.

Filistinli yetkililere göre, Israil isgali altindaki Bati Seria ve Gazze’deki Filistinlilerin yalnizca yaklasik yüzde 30’u en az 1 doz asi aldi. Yetiskin nüfusunun yaklasik yüzde 85’ini asiladiktan sonra normale dönen Israil ise Bati Seria ve Gazze’deki 4.5 milyon Filistinli ile asilarini paylasmadigi için elestirilmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA