Edirne'de Huzurevinde Kalan Hayirseverin De Katki Sundugu Yüzme Havuzu Hizmete Açildi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde huzurevinde kalan hayirsever Orhan Çetin'in de katki sundugu TEV Orhan Çetin Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açildi.

Edirne'de Huzurevinde Kalan Hayirseverin De Katki Sundugu Yüzme Havuzu Hizmete Açildi
Vali Ekrem Canalp, törende yaptigi konusmada her yastan insanin yüzme ögrenebilecegini söyledi.

Çocuklarin küçük yaslarda yüzme ögrenmesi için çaba harcadiklarini belirten Canalp, "Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi çerçevesinde Edirne'deki yüzme havuzuna en ücra köylerdeki çocuklarimizi okul servis araçlariyla getirip yüzme ögretiyoruz. Sporu sadece il ve ilçe merkezindeki çocuklara sunmak degil bizim amacimiz, en ücra köyümüzdeki çocugumuzun da il ve ilçe merkezindeki evladimiz kadar yüzme bilmeye ve yüzme havuzunu kullanmaya hakki var." diye konustu.

Canalp, servislerle havuza getirilen 8 bin 800 çocuga yüzme ögretildigini anlatti.

Hem profesyonel hem de örgün spora yönelik birçok çalisma yaptiklarini aktaran Canalp, merkez, ilçe ve köylerde toplam 750 çocuk oyun parki ile yetiskinlere yönelik 650 açik alan kondisyon aleti hizmete sunduklarini ifade etti.

- "2023'te hedef 1 milyon kisinin yüzme ögrenmesi"

TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK) Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da "Yüzme Bilmeyen Kalmasin Projesi"ni baslatan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Vali Canalp ve hayirsever Orhan Çetin'in havuzun tamamlanmasina katkida bulundugunu dile getiren Aksal, "Hayirseverimizin maddi ve manevi katkilari bizim için çok önemlidir. Kendisine saglik diliyorum. Bugün aramizda degil ama en kisa sürede kendisi de buraya gelir. Herkesin birligiyle bu güzel kompleks ortaya çikti. Gençlerimizin, çocuklarimizin spora, yüzmeye egilmelerini çok önemsiyoruz." dedi.

Aksal, 2023'te hedefin 1 milyon kisinin yüzme ögrenmesi oldugunu vurguladi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancioglu da sporun baris ve kardeslik duygusu tasidigini söyledi. Sporla insanlarin birbirini daha çok sevdigine dikkati çeken Gaytancioglu, havuzun yapilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Uzunköprü Kaymakami Hakan Yavuz Erdogan, tesisin özellikleri hakkinda bilgi verdi.

Açilisin ardindan havuzu inceleyen Vali Canalp, burada bir ögrenciyle masa tenisi oynadi. Milletvekili Gaytancioglu da bilardo masasinda atis yapti. Havuzun açilisi dolayisiyla sembolik yaris da düzenlendi.

Törene, Il Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Geçmis, AK Parti Il Baskani Belgin Iba, Gençlik ve Spor Il Müdürü Selim Ak, Il Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA