Dünya Bankasindan Yemen'e 20 Milyon Dolar Kovid-19 Asisi Destegi

Dünya Bankasi, yaklasik 7 yildir iç savas sarmalindan çikamayan Yemen'e yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi yürütülen asilama kampanyasini desteklemek için 20 milyon dolar yardimda bulunacagini duyurdu.

Dünya Bankasindan yapilan açiklamada, farkli kaynaklardan bir araya getirilerek Yemen'e aktarilacak yardimla en az 1,3 milyon kisiye asi uygulama maliyetinin karsilanacagi ifade edildi.

Açiklamada, bu kapsamda Uluslararasi Kalkinma Derneginin 9 milyon, Ingiltere'nin 7,76 milyon ve Kovid-19 ile Dayanisma Müdahale Fonunun 3,25 milyon dolar bagisladigi bildirildi.

Bu destekle Dünya Bankasinin Kovid-19'la mücadele kapsaminda Yemen'e yaptigi yardimlarin toplami 47 milyon dolara ulasti.

- Yemen'deki insani kriz korkunç boyutlara ulasti

Dünyanin en fakir ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulasti. BM'ye göre Yemen'de nüfusun yüzde 80'i insani yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede yaklasik 7 yildir devam eden çatismalarda binlerce kisinin yasamini yitirdigi belirtiliyor.

Kaynak: AA