CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Gaziantep'te Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'(HDP Izmir Il Baskanligindaki saldiri) Milletimiz ayni kirli suda bir kere daha yikanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanik suda balik avlamaya çalisan o karanlik güçler ve onlari sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarina ulasamayacak'

CHP Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP Izmir Il Baskanligindaki saldiriya iliskin, "Biz bu kirli senaryolari, daha önce de gördük. Milletimiz ayni kirli suda bir kere daha yikanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanik suda balik avlamaya çalisan o karanlik güçler ve onlari sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarina ulasamayacak." dedi

Öztrak, Belediye Baskanlari Çalistayi kapsaminda geldigi Gaziantep'te organize edilen basin toplantisinda, HDP Izmir Il Baskanligina yönelik düzenlenen saldiriyi lanetleyerek, hayatini kaybeden Deniz Poyraz'a rahmet diledi.

Son 3 yilda siyasi yasantida kutuplasma ve gerginligin arttigini savunan Öztrak, tehdit dilinin toplumsal barisa ve özgürlüge kastettigini söyledi.

"Karanlik bazi ellerin bir süredir saldirilarini artirdigini" iddia eden Öztrak, sunlari kaydetti:

"Bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldirilarini artirdi. Defalarca söyledik, demokrasilerde özgürlügün bedeli, sürekli ihtiyatli olmaktir. Biz bu kirli senaryolari, daha önce de gördük. Milletimiz ayni kirli suda bir kere daha yikanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanik suda balik avlamaya çalisan o karanlik güçler ve onlari sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarina ulasamayacak. Milletimizin güvenlik kaygilarini artirarak, korkuyu manipüle ederek, özgürlük taleplerini baski altina almaya kalkanlara, bu millet artik geçit vermeyecektir. Biz bu ülkenin demokratlari olarak demokrasimize, özgürlügümüze, toplumsal barisimiza siki sikiya sarilacagiz."

Milletin can ve mal güvenligi saglamanin hükümetin görevi oldugunu aktaran Öztrak, "Bu saldiri, tüm yönleriyle aydinlatilmalidir. Hükümet saldirgani, eylemin planlayicilarini, gerçek failleri hizla yargi önüne çikarmalidir." ifadesini kullandi.

Öztrak, Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun, "mafyadan ayda 10 bin dolar alan siyasetçi" açiklamasina iliskin de söyle konustu:

"Erdogan sustu. AK Partililer sustu. Medyanin büyük bölümü sustu. Savcilar da seyretti. Biz ise bu vahim beyanin takipçisi olduk. TBMM baskanina 'milletvekilleri saibe altinda, bakana bu ismi sor' dedik. Nihayet bu atama bakan, tam üç hafta sonra TBMM Baskanina gitti. Içisleri Bakani, mafya elebasinin maasa bagladigi siyasetçinin halen vekil olmadigini söylemis. Ama bu bakan, mafyadan rüsvet alan siyasetçi hakkinda savcilara bir ay sonra ifade verdi. Savcilar ise o gelmeden kendisini davet edip, bir sey soramadi."

Gaziantep'te 17 yasindaki Duygu Delen'in ölümüyle ilgili yargilanan sanik Mehmet K'nin ev hapsi karariyla tahliye edilmesine tepki gösteren Öztrak, Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde gerçeklesen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile ABD Baskani Joe Biden görüsmesinin ise Türkiye açisindan iyi geçmedigini savundu.

Kaynak: AA