Beyaz Saray'in Biden-Putin Zirvesinden Önce Ukrayna'ya Askeri Yardim Paketini Dondurdugu Iddia Edildi

Beyaz Saray'in, Rusya'nin sinira asker yigmasinin ardindan Ukrayna'ya 100 milyon dolar degerinde askeri yardim paketi hazirladigi ancak ABD Baskani Joe Biden ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin arasinda 16 Haziran'da yapilan zirve öncesi bu paketi dondurdugu öne sürüldü.

Politico gazetesinin üst düzey yetkililere dayandirdigi haberine göre, Rusya'nin nisan ayinda Ukrayna sinirina askeri yiginak yapmasinin ardindan Beyaz Saray, Ukrayna'ya bir yardim paketi üzerinde çalismaya basladi.

Yetkililer, 100 milyon dolarlik bir silah yardimi hazirladi ancak söz konusu paket 16 Haziran'daki Biden-Putin zirvesi öncesi donduruldu.

Biden-Putin zirvesinin açiklanmasinin ardindan Rusya'nin Ukrayna sinirindaki askeri yiginagini azaltmasi nedeniyle böyle bir adim atildigini belirten yetkililer, bu paketin hala masada oldugunu ve her an Ukrayna'ya gönderilebilecegini söyledi.

Söz konusu yardim paketinin içinde kisa menzilli hava savunma sistemleri, küçük silahlar, tanksavar silahlarin yer aldigi kaydedildi.

Kaynak: AA