Baskent'te 'Mülteciler Günü Yürüyüsü' Etkinligi Gerçeklestirildi
Göç Idaresi Genel Müdürlügü, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayisiyla ‘Mülteciler Günü Yürüyüsü’ adi altinda bir etkinlik gerçeklestirdi.

Ankara’da hem göç olgusuna dikkat çekmek hem de farkindalik olusturmak amaciyla farkli yasal statülerde Türkiye’de yasayan yabancilarla birlikte Göç Idaresi Genel Müdürlügü Uyum ve Iletisim Dairesi Baskanligi, Baskent’te bulunan Ahlatlibel Atatürk Parki’nda “Dünya Mülteciler Günü Yürüyüsü” etkinligi düzenledi.
Göç Idaresi Genel Müdürlügü Uyum ve Iletisim Dairesi Baskani Dr. Aydin Keskin Kadioglu’da programda konusma yaparak Türkiye’de bulunan mülteciler ve yapilan çalismalar hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Düzenlenen etkinlik kapsaminda müzik dinletileri gerçeklestirildi ve temsili olarak park çevresinde bir yürüyüs gerçeklestirildi.
“Bu gelistirilen kapasite bir rastlanti degil çalisma ve basarinin eseridir”
Birçok farkli etnik kökene sahip insanlari bir arada görmenin mutluluk verici oldugunu söyleyen Göç Idaresi Genel Müdürlügü Uyum ve Iletisim Dairesi Baskani Dr. Aydin Keskin Kadioglu, “Bugüne yürüyelim, yarina kosalim derken dünyada en çok mülteciye ev sahipligi yapmanin milletçe ve devletçe onuru, gururu yasadigimizi söylemek isterim. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nde göçün is ve islemlerini yürüten bir kurulus olarak hiçbir mensubiyeti fark etmeksizin ülkemizde bulunan yabancilarin yasam standartlarini gelistirmek hayatin tüm alanlarinda hayatlarini kolaylastirmak ve Türk toplumu ile uyumunu kolaylastirmak için yogun çalisma içerisindeyiz. Sadece Göç Idaresi olarak degil tabi. Devletimizin tüm kurum ve kuruluslari, vatandaslar da dahil olmak üzere herkes bu çalismalara destek vermekte. Bu gelistirilen kapasite bir rastlanti degil çalisma ve basarinin eseridir” diye konustu.
“Bizim için sadece 20 Haziran Mülteciler Günü degil”
Kadioglu, sözlerine söyle devam etti: "Anadolu topraklari yüzyillardir tüm medeniyetlere ortak bir sekilde etnik köken, mezhep, inanç ayrimi yapmaksizin herkese ayni duyarlilikla yaklasmis, topraklarina gelen herkesi kucaklamis ve yardima muhtaç olanlarin derdine derman olmustur. Bu topraklar Mevlana’nin topraklari, her zaman bu topraklar kucaklasmayi, hosgörüyü tamamlamistir. Bizim için sadece 20 Haziran Mülteciler Günü degil. Biz bunu bu topraklarda, beraber oldugumuz 1 yasindaki defneden en yasli amcamizla bir yasiyor ve hissediyoruz herkese de bunu anlatiyoruz”
