Baskan Sürekli, Izmir Is Dünyasi Temsilcileriyle Bulustu

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Izmir is dünyasi temsilcileri ile bir araya geldi. Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) ve Ege Genç Is Adamlari Dernegi’ni (EGIAD) ziyaret eden Baskan Sürekli, ülke ekonomisinin son çeyrekte yüzde 7 ile beklenenin üzerinde bir büyüme gösterdigini belirterek, bu umut verici sonucun büyük oranda dis talep ve yatirimlarla ortaya çiktigini, dolayisi ile dogru ekonomik programlarla birlikte is dünyasinin önemli katkilari olduguna dikkat çekti.

Baskan Sürekli, Izmir Is Dünyasi Temsilcileriyle Bulustu
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Anadolu Aslanlari Is Adamlari Dernegi (ASKON) ve Ege Genç Is Adamlari Dernegi’ni (EGIAD) ziyaret etti. Sürekli ziyarette, EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer ve ASKON Yönetim Kurulu Baskani Serafettin Gücü ile bir araya geldi. Görüsmelerde EGIAD Baskani Yelkenbiçer, genç is adamlarinin ve girisimcilerin ekonomik göstergeler ile moral buldugunu ve önümüzdeki süreçten umutlu oldugunu ifade ederken, ASKON Yönetim Kurulu Baskani Serafettin Gücü de, son dönemde ihracattaki artistan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Baskanlarla görüs alisverisinde bulunan Baskan Sürekli, "Ekonomideki olumlu gelismeler önümüzdeki süreçte üretim ve istihdam artisini da beraberinde getirecektir. Bu büyümede sanayi üretiminin payi büyüktür. Kara propagandalara ragmen büyümeye devam ediyoruz. Türkiye, olumsuz tablolar çizmeye çalisanlara ragmen dimdik ayaktadir ve gelisimini sürdürmektedir. Sanayi temsilcilerimizle sik sik bir araya geliyoruz, gelmeye devam edecegiz. Atacagimiz adimlar, onlarin umut ve heyecaniyla çok daha büyük olacaktir" diye konustu.



"Ekonomik gelismeler, tüm bilesenler ve aktörler için de moral oldu"

Tüm dünya gibi Türkiye’nin de uzun zamandir salginla mücadele sürecini gögüsledigini söyleyen AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Son açiklanan veriler, ülkemiz ekonomisinin potansiyelini, temellerinin ne kadar saglam oldugunu ortaya koyuyor. Önemli olan bu zorlu süreçte dogru tedbirler alarak saglikla birlikte ekonomiyi de ayakta tutabilmekti. Bunu basardigimizi düsünüyorum. Rakamlar da bu yönde. Yüzde 7’lik ilk çeyrek büyümesinde, sanayicimizin, üretici ve çalisan kesimin payi tartismasiz. Ekonomik gelismeler, tüm bilesenler ve aktörler için de moral oldu. Ihracatta da yükselen bir ivme söz konusu. Yatirimlardaki yüzde 11,4’lük artisin yükselecegini öngörüyoruz. Pandeminin olumsuzluklarina ragmen, tüm sektörlerimizin kisa sürede toparlanma kabiliyeti oldugunu da gördük. Bu olumlu gelismeler bizim öz gücümüzden ve bugüne kadarki ekonomik programlarimizin veriminden kaynaklidir. Saglam temeller üzerinde yol aliyoruz. Bu rakamlar, 19 yildir üreticiye verdigimiz desteklerin, aldigimiz tedbirlerin meyvesidir."

"Sanayicimizle el ele vererek bu zor dönemin yaralarini saracagiz"

Dernek baskanlarinin talep ve sorunlarini da dinleyen Baskan Sürekli, Sanayi, Maliye ve Çevre Sehircilik Bakanlariyla büyük bulusma talebinde bulunan sektör temsilcilerine köprü olma sözü verdi. Salginla mücadele süresince küçük ve orta ölçekli isletmelerin yaninda olduklarini belirten AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, söyle devam etti:

"Pandemiden etkilenen tüm kesimlerimizin yaninda olduk, olmaya devam ediyoruz. Pandemi süresince verilen destek tutarinin milli gelire oraninin krediler hariç yüzde 3’ü asmasi bekleniyor. Kisa çalisma ve issizlik ödenegi, nakdi ücret destegi, normallesme destegi kapsaminda 9 Milyon 646 bin kisiye, 55 Milyar TL tutarinda destek saglandi. Haziran ayi sonu itibariyle bu rakamin 67,5 milyar olmasi bekleniyor. KOBI’lerimiz için yatirim, ihracat, bilisim destekleri artirildi. Son olarak gelir kaybina ugrayan, nakit akisi bozulan imalat sektörü isletmelerine KOSGEB araciligi ile 30 ile 75 bin TL arasinda faizsiz destek kredisi saglandi. Yaklasik 130 bin isletmemiz, 2024 yilinda ödemeleri baslayacak olan bu destekten yararlanacak. Sanayicimizle el ele vererek bu zor dönemin yaralarini saracagiz. Önemli olan karsilikli güven."
Kaynak: İHA