Bakan Akar Talimati Verdi, Atmaca Tam Isabet Vurdu

Envantere katilimi öncesi yapilan son testte ilk kez bir gemi hedefine karsi Sinop’ta TCG Kinaliada korvetinden yapilan atis sonrasi telsizle personele seslenen Millî Savunma Bakani Hulusi Akar, “Sizleri kutluyorum. Bundan sonra da ayni siddet ve tempoda çalismaya devam ederek insallah daha nice basarilari yasayacagiz” dedi.

Bakan Akar Talimati Verdi, Atmaca Tam Isabet Vurdu


Millî Savunma Bakani Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Kara Kuvvetleri Komutani Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal ile Roketsan tarafindan gelistirilen “Atmaca” güdümlü füzesinin su üstü hedefine yapacagi test atisini takip etmek üzere Sinop’a gitti. Sinop Havalimani’nda Vali Erol Karaömeroglu ve diger yetkililer tarafindan karsilanan Bakan Akar, buradan limana hareket etti. Atisin yapilacagi millî gemi TCG Kinaliada korvetinde Donanma Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu tarafindan karsilanan Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi’ne faaliyete iliskin brifing verildi.



ATIS TALIMATI BAKAN AKAR’DAN

Brifingin ardindan geminin Savas Harekât Merkezi’ne geçen Bakan Akar ve Komutanlar buradan Deniz Kuvvetleri Komutanliginin “son derece özel ve anlamli” atisini takip etti. Atis öncesinde gerekli önlemlerin alindigi, atisin belirlenmis sahada yapildigi, saha emniyetinin tamamen saglandigi belirtildi. Atis senaryosu kapsaminda Deniz Kuvvetleri Komutanliginca hurdaya ayrilan bir gemi hedeflendi. Millî Savunma Bakani Hulusi Akar’in talimatinin ardindan TCG Kinaliada’dan yapilan atisla söz konusu gemi tam isabetle vuruldu. Bölgedeki iki F-16 ve kesif uçagindan aktarilan görüntülerle atisin her ani harekât merkezinden anlik takip edildi. Füzenin tam isabetle hedefle bulustugu an Savas Harekât Merkezi’nde büyük coskuyla karsilandi. Basarili atisin ardindan telsizle personele hitap eden Bakan Akar, “Sizleri kutluyorum. Bundan sonra da ayni siddet ve tempoda çalismaya devam ederek insallah daha nice basarilari yasayacagiz.” dedi.



Roketsan tarafindan gelistirilen Atmaca Güdümlü Füzesi, 220 kilometre menzili ve gelismis güdüm sistemi ile dikkat çekiyor. Güdümlü füze sabit ve hareketli su üstü hedeflerine yönelik kullanilabiliyor.

-IHA-
Kaynak: İHA