Aydin Ve Denizlili Turizmciler, Rusya'nin Türkiye'ye Uçuslari Baslatma Kararindan Mutlu

Önemli turizm merkezlerinin bulundugu Aydin ve Denizli'deki turizmciler, 22 Haziran itibariyla Rusya'nin Türkiye'ye uçuslari baslatma kararinin sevindirici oldugunu bildirdi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Baskan Yardimcisi Tacettin Özden, AA muhabirine, Rusya'nin kararinin turizmciler adina güzel bir haber oldugunu belirtti.

Camianin bu haberi bekledigini kaydeden Özden, "Rus pazari Türkiye için önemli. Türkiye'ye çok fazla Rus turist geliyor. Özellikle Antalya bölgesi için çok önemli. Turizm sektörünün yüzünü güldürecektir. Eski günlere dönmeye basliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Rus misafirler Pamukkale'ye de gelecektir"

Denizli Turistik Otel ve Isletmeciler Dernegi (DENTUROD) Baskani Gazi Murat Sen ise kararin Türkiye'ye ve turizm sektörüne olan güvenin bir göstergesi oldugunu belirtti.

Denizlili turizmciler olarak bu karari memnuniyetle karsiladiklarini aktaran Sen, "Bizler sektör olarak bu karari 1 Temmuz olarak bekliyorduk. Kararin erkene alinmasi turizm camiamizi mutlu etti. Rusya bizim ana pazarimizdi. En kisa sürede otellerin doldugunu görecegiz. Rus vatandaslarin da sabirsizlikla Türkiye'ye gelmek için can attigini tahmin ediyoruz. Turlarin hemen organize olarak Türkiye'ye Rus turistlerin akin akin gelmesini bekliyoruz." dedi.

Sen, ilerleyen günlerde diger ülkelerle de uçuslarin açilmasini tahmin ettiklerini belirterek, "Rusya'nin ardindan Ingiltere ve Uzak Dogu'nun da seferlerini açmasini bekliyoruz. Seferlerin açilmasi sektöre adeta can suyu gibi olacaktir. Antalya'ya gelen Rus misafirlerin büyük çogunlugu Pamukkale'ye de gelecektir." diye konustu.

Kaynak: AA