Aksaray Jandarmadan Emniyet Kemeri Uygulamasi

Aksaray’da jandarma ekipleri, trafik kazalarinda önemli rol oynayan emniyet kemeri kullanimi kapsaminda yaptigi uygulamalarda sürücüleri ve yolculari hem uyardi hem de bilgilendirdi.

Aksaray Jandarmadan Emniyet Kemeri Uygulamasi
Aksaray Il Jandarma Komutanligi jandarma trafik ekipleri yasanan trafik kazalarinin önlenerek en az seviyeye indirilmesi ve kazalarda can kaybinin önlenmesi amaciyla ilçe, belde, köy ve karayollarinda denetimler gerçeklestirdi. Uygulamalar sirasinda sürücü ve yolculara hem bilgi verildi hem de uyarilarda bulunuldu.

Konuyla ilgili Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Aksaray Il Jandarma Komutanligi tarafindan emniyet kemeri kullaniminda sürücü ile yolcu tutum ve davranislarinin arzu edilir düzeye ulastirilmasi maksadiyla trafik denetimleri araliksiz devam etmektedir. Bu kapsamda Jandarma trafik timleri tarafindan emniyet kemeri denetimleri araliksiz sürdürülüyor. Denetimler esnasinda sürücülerin ve araç içerisindeki yolcularin emniyet kemeri kontrol edilerek emniyet kemeri kullanimi konusunda bilgilendirme yapilmis ve brosür dagitilmistir. Emniyet kemerlerini takan sürücüler ve yolcular tebrik edilmistir. Güvenli bir trafik ortaminin saglanmasi ve emniyet kemeri kullaniminin arttirilmasi için trafik denetimi faaliyetlerimize devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA