Akbank, Dis Ticarette Yesil Dönem Baslatiyor

Akbank Ticari Bankaciliktan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Tugal: '2030 yilina kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmani saglamak için çalismalarimizi da sürdürüyoruz'.

Akbank, yarinlari düsünen, sürdürülebilirlik bakis açisina sahip dis ticaret müsterileri için Türkiye'de bir ilki gerçeklestirerek Yesil Dis Ticaret Paketi'ni hayata geçirdi.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, avantajli dis ticaret tarifesi, uygun muhabir banka masrafi, avantajli akreditif fiyatlamalarindan leasinge kadar pek çok avantaj sunan paket ile Akbank, dogaya ve dis ticaret müsterilerine destek olmayi sürdürüyor.

Akbank, yenilikçi ve sürdürülebilirlik odakli ürünlerine bir yenisini daha ekledi.

Banka, Türkiye'de ilk kez, sürdürülebilirlik kapsaminda faaliyeti olan firmalara çesitli avantajlar sunacak Yesil Dis Ticaret Paketi'ni olusturdu.

Akbank bu paket kapsaminda, çevresel sürdürülebilirlik ve korumayi içeren düzenlemelere sahip müsterilerinin gönderdigi ithalat transferlerinde avantajli muhabir banka masrafi ve akreditif açilislarinda avantajli komisyon oranlari sunuyor.

Uluslararasi Finansal Kuruluslarin ve muhabir bankalarin sürdürülebilirlik incelemesinden geçen teyitli ithalat akreditif açilislarinda ise muhabir banka komisyonlarinda indirimli fiyatlama ve uzun vade imkani saglaniyor.

Yesil Dis Ticaret Paketi ile Akbank müsterileri ithalat, ihracat ve uluslararasi fon transferi islemlerine ayri ayri ücret ödemeden, 40 dis ticaret islemini, 40 gelen uluslararasi fon transferini ve 40 giden uluslararasi fon transferini hizli ve güvenli bir biçimde ve daha uygun bir ücretle gerçeklestirebiliyor.

Ayrica banka, yenilenebilir enerji, enerji verimliligi ve kaynak verimliligine katki saglayan yatirim mali alimlarinda müsterilerini Aklease’in sürdürülebilir ECOLease ürünlerindeki uzun vadeli ve uygun finansman maliyeti ile de bulusturuyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen Akbank Ticari Bankaciliktan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Mehmet Tugal, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin düsük karbon ekonomisine geçisine destek için çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Bankacilik sektöründe sürdürülebilir finansman alaninda somut hedef veren ilk mevduat bankasiyiz. 2030 yilina kadar ülkemize 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmani saglamak için çalismalarimizi sürdürüyoruz.

Ayrica kredi portföyümüzün iklim degisikligine olan etkisini 2030 yilina kadar azaltma hedefimiz var. Bu paket ile birlikte hedeflerimize ulasmak için önemli bir adim atarken ayni zamanda dis ticarette bir ilke daha imza atmanin gururunu yasiyoruz. Avantajli paketimiz ile sürdürülebilirlik faaliyetlerinde bulunan firmalara avantajlar sunarken, ayni zamanda bu faaliyetlere yeni baslayan, çevreye ve dogaya duyarli firmalara da destek verecegiz."
Kaynak: AA