Agri'da '112 Acil Çagri Merkezi' Hizmete Girdi

Agri’da acil çagrilarin tek merkezden yönetilecegi “112 Acil Çagri Merkezi” hizmete açildi.

Agri'da '112 Acil Çagri Merkezi' Hizmete Girdi
Içisleri Bakanliginca tüm acil çagrilarin tek numara ve merkezden karsilanarak sevk ve koordine edilmesi kapsaminda "112 Acil Çagri Merkezi" adi altinda hayata geçirilen "112 Acil Çagri Merkezi" yeni binasinda hizmete girdi.

Açilis töreninde konusan Agri Valisi Dr. Osman Varol, “Bugün burada Agri 112 Acil Çagri Merkezini devreye alma merasimi için bir araya geldik. Malumunuz 112 Acil Çagri Merkezleri Içisleri Bakanliginin öncülügünde acil çagrilarin tek bir merkezden toplanilmasi için uzun bir zamandir yürütülen çok prestijli projelerden bir tanesi. Bu proje, vatandaslarimiza etkin ve verimli hizmet sunabilmek gayesi içerisinde olan bizlere vatandaslarimizin ihtiyaç duyduklari her an hizli bir biçimde yanlarinda olmamiza olanak taniyacaktir. Dünyada sadece çok gelismis ülkelerde olan bu sistem bugün 74’üncü vilayet olarak devreye aliniyor. Biz bugün Agri olarak devreye aliyor olmanin büyük memnuniyetini yasiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ülkede farkli acil yardim çagrilari için (yangin, saglik, güvenlik-asayis) halihazirda kullanilan farkli hizmet numaralarinin tek bir numara (112) altinda toplanmasini saglamak üzere hayata geçirilen proje kapsaminda kurulumu tamamlanarak devreye alim islemlerine baslayan Agri 112 Acil Çagri Merkezinde inceleme gerçeklestiren Vali Varol, kurumlar arasi koordinasyon ile ihtiyaç duyan vatandaslarin acil durumlarina daha hizli ve koordineli sekilde yanit verecek merkezin Agri’ya ve vatandaslara hayirli olmasi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA