Üsküdar'da ÜSMEK Genel Sergisi Sanatseverlerle Bulustu

Üsküdar’i, sehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, pandemi önlemleri alarak düzenledigi sergilere bir yenisini daha ekleyerek ÜSMEK kursiyerlerinin eserlerinden olusan genel sergiyle sanatseverleri bir araya getirdi.

Üsküdar'da ÜSMEK Genel Sergisi Sanatseverlerle Bulustu
Üsküdar’i, sehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi, pandemi önlemleri alarak düzenledigi sergilere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda bireylerin bilgi ve yetkinliklerinin gelistirilmesine katki saglamak, kisisel birikimlerini artirmak, meslekî ve sanatsal bilgilerini gelistirmek, istihdam saglamak amaciyla hizmete sunulan ÜSMEK’in kursiyerlerinin el emegi göz nuru eserlerini Istanbullularla bulusturdu. 17- 21 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek ÜSMEK Genel Sergi ve Festivali’nde Sanat ve Tasarim, Seramik ve Cam, El Sanatlari gibi alanlarda gelistirilen eserler sergilenecek.

Üsküdar Belediye baskani Hilmi Türkmen’in katilimiyla Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alani’nda, 17 Haziran Persembe günü, saat 14.00’te açilisi düzenlenen sergiye Ilçe Milli Egitim Müdürü ve Üsküdar Kaymakami da katilim gösterdi. Yapilan açilis konusmasinin ardindan Barbaros Güzel Sanatlar Akademisi Gençlik Korosu tarafindan yapilan müzik dinletisiyle sanatseverler keyifli anlar yasadi. Program sonunda kursiyerlere sertifikalari takdim edildi.

“Önümüzdeki sene kurslarin sayisini 14’e çikaracagiz”

Üsküdar Belediyesi tarafinda düzenlenen ÜSMEK genel sergisi hakkinda Üsküdar Belediye baskani Hilmi Türkmen, “Istanbul’da ISMEK’ler kapatilinca biz Üsküdar Belediyesi olarak Üsküdar ölçeginde, ÜSMEK adi altinda 2020 yilinin eylül ayinda bir proje baslattik. Bu programimizin bugün yil sonu finali olarak burada bir sergi açmis olduk. Tamamen kursumuza devam eden kursiyerlerimizin el emegi göz nuru eserlerinden olusan ürünler var burada. Yaklasik 5 bin kursiyerimiz var. 16 ayri bransta 256 ayri programdan olusan bir 8 ay geride kaldi. Inanilmaz bir talep var. Bu kurslarin çok önemli olduguna inaniyoruz ve sonuca baktigimizda da çok dogru bir proje bu. Üsküdar’da su an 11 ayri kurs merkezi var. Önümüzdeki sene bunlari 14’e çikaracagiz. Bu ürünlerin satilmasi için de önümüzdeki aylarda bir satis ofisi de açacagiz.” diye konustu.



“Iyi ki Üsküdar var”

ÜSMEK kursiyeri Zehra Yildiz ise kurs hakkinda, “ÜSMEK’teki egitimime eylül ayinda basladim. Bana çok güzel bir hobi katti. Çesitli arkadaslar edindim, faaliyetler yaptim. Pandemide evde kalmak yerine ÜSMEK’le birlikte yeni seyler ögrendik, yeni hobiler kazandik. ÜSMEK’in giyim üretimi teknolojileri kursuna basladim ve aklima hayalime gelmeyecek seyler dikmeye basladim. Iyi ki Üküdar var.”dedi.

Kaynak: İHA