(ÖZEL) Kütahyali Besici Hayvan Yemini Kendisi Üretiyor

Kütahya’nin Hisarcik ilçesinde besicilik yapan Mehmet Çevik, büyük ve küçükbas hayvanlarini, yem bitkisi ile hububat karisimiyla elde ettigi yemle besleyerek yem maliyetini yari yariya düsürdü.

(ÖZEL) Kütahyali Besici Hayvan Yemini Kendisi Üretiyor
Sürekli artan hayvan yem fiyatlari yüzünden alternatif çözüm aramaya basladigini söyleyen besici Mehmet Çevik, “Bu konuyu besici bir arkadasima danistim. Kendisinin bir yem rasyonu oldugunu ve yillardan beri bu yem rasyonundan çok büyük verim aldigini söyledi.

Ben de ayni rasyonu kendisinden rica minnetle aldim ve bu rasyonla 3-4 yildan beri küçük ve büyükbas hayvan yemini kendim yapmakta, hayvanlarimi bu yemle beslemekteyim. Bu sayede piyasada çuvali 165 TL olan yem fiyatini 80 liraya düsürdüm. Yem karisiminin içinde kendi yetistirdigim arpa, bugday, çavdar, yulaf, misir gibi dogal ürünler bulunuyor. Yaklasik 2 bin 700 enerji, 16 protein var. En marka ürünlerden daha kaliteli. Mükemmel bir bakim sagliyorum ve maliyeti de yari yariya düsürdüm. Besici arkadaslar disaridan yem almak için ugrasmasinlar, ürünlerini kendileri yetistirsinler, kendi yem rasyonlarini yapsinlar ve kazansinlar” diye konustu.

Kaynak: İHA