Kaçak Kazi Sirasinda Tarihi Mozaikler Ortaya Çikti

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde bir evin bahçesinde kaçak kazi yapildigi ihbari üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda kaçak kazi sirasinda ortaya çikarilan tarihi mozaikler jandarma ekiplerini soke etti.

Kaçak Kazi Sirasinda Tarihi Mozaikler Ortaya Çikti
Gaziantep’in Islahiye ilçesine bagli 3 bin 500 yillik tarihe sahip oldugu iddia edilen Yukaribilenler Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde kaçak kazi yapildigi ihbari üzerine jandarma ekipleri harkete geçti. Kaçak kazi yapilan eve operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, kazi yapilan bölgede orta çikarilmis yüzlerce yillik mozaiklerle karsilasti.

Kurtarma kazilari basladi

Operasyon sonrasi evin bahçesinde kurtarma kazilari yapilirken, jandarma ekipleri de bölgede 24 saat nöbet tutmaya basladi.

Kurtarma kazilari ile bölgeden çikarilmasi beklenen mozaiklerin Zeugma Mozaik Müzesi’ne tasinarak sergilenecegi ögrenildi.

Zemindeki mozaikler görüntüsüyle dikkat çekiyor

Kaçak kazi yapilan evin zemin kisminda ortaya çikaralan mozaikler essiz görüntüsüyle de dikkat çekiyor. Mozaiklerden birinde elinde kiliç olan insan figürü yer alirken, bölgede daha fazla mozaik bulundugu da iddia edildi. Uzman ekiplerin bölgede çalismalarini sürdürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA