Jandarmanin Bir Aylik Çalismasiyla 12 Ayri Hirsizlik Olayi Çözüldü

Eskisehir’de jandarma ekiplerinin 1 aylik çalismalari sonucunda 12 ayri faili meçhul hirsizlik olayi aydinlatilirken, olaylarla ilgili yakalanan 3 kisi tutuklandi.

Jandarmanin Bir Aylik Çalismasiyla 12 Ayri Hirsizlik Olayi Çözüldü
Edinilen bilgilere göre, Eskisehir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, sorumluluk bölgesinde meydana gelen faili meçhul hirsizlik olaylarinin aydinlatilmasi ve faillerinin yakalanmasina yönelik çalisma baslatti. Çalismalar kapsaminda Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ekiplerince 9 Mayis 2021 tarihinden itibaren meydana gelen hirsizlik olaylari incelendi. Bir aylik çalismalarin sonucunda; ‘Bag, Bahçe Ve Tarladan Hirsizlik’ ile ‘Motosiklet Hirsizligi’ yasanan toplam 12 faili meçhul hirsizlik olayi aydinlatildi. Hirsizlik olaylarini gerçeklestirdikleri tespit edilen Y.A., O.A. ve E.F. isimli süpheliler gözaltina alinirken, evlerinde yapilan aramalar neticesinde 12 ayri hirsizlik olayinda çalindigi tespit edilen 7 adet motosiklet, 2 adet çapa makinasi, 1 adet jeneratör, 2 adet kaynak makinasi, 1 adet spiral makinasi ve 58 adet elektrikli muhtelif tarim ve insaat aleti ele geçirildi. Yapilan aramalar neticesinde ele geçirilen tüm hirsizlik malzemeleri Cumhuriyet Savcisi’nin talimati ile teshisleri yaptirilarak sahiplerine teslim edildi.

Toplamda 12 ayri hirsizlik olayinin failleri olarak gözaltina alinan Y.A., O.A. ve E.F. isimli süpheliler Tepebasi Ilçe Jandarma Komutanligindaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan “Hirsizlik” suçundan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süpheliler tutuklanarak Eskisehir L Tipi kapali Ceza Infaz kurumuna teslim edildi.
Kaynak: İHA