GÜNCELLEME 2 - HDP Izmir Il Baskanliginda Bir Kisiyi Öldüren Silahli Saldirgan Gözaltina Alindi

CENAZENIN MORGA KALDIRILMASI VE KINAMA MESAJLARI EKLENDI.

Izmir'in Konak ilçesindeki HDP Il Baskanligina giren ve bir kisiyi öldüren silahli saldirgan yakalandi.

Sair Esref Bulvari'ndaki is merkezinin 2. katinda bulunan HDP Izmir Il Baskanligina giren silahli saldirgan, tabancayla etrafa ates açti. Il baskanliginin camlarinin kirildigi saldirinin ardindan is merkezinin çati katina çikan kisi, polislerce gözaltina alindi.

Is merkezinin etrafini güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il baskanliginda inceleme yapan polis ekipleri, bir kisinin hayatini kaybettigini belirledi.

Izmir Valiliginden yapilan açiklamada, daha önce saglik çalisani olan ve görevinden istifa eden O.G'nin, saat 11.00 siralarinda HDP Il Baskanligina geldigi, parti çalisani D.P'yi tabanca ile ates ederek öldürdügü belirtildi.

Süphelinin yakalandigi aktarilan açiklamada, olayin tüm yönleriyle arastirildigi kaydedildi.

HDP Basin Bürosundan yapilan yazili açiklamada da bir süredir partilerinin hedef gösterildigi iddia edilerek, bunun sonucunda Izmir Il Baskanligina yönelik silahli saldirida bulunuldugu ve bir parti çalisaninin hayatini kaybettigi bildirildi.

- Cenaze adli tip kurumuna kaldirildi

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan D.P'nin cenazesi, Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Olayin ardindan çok sayida partilinin bina etrafinda toplanmasi nedeniyle polis ekipleri çevrede genis güvenlik önlemi aldi.

HDP Izmir Il Baskani Kadir Baydur, parti binasi önünde gazetecilere yaptigi açiklamada, saldiriyi kinadiklarini, sonu ne olursa olsun partilerine sahip çikacaklarini belirtti.

- Kinama mesajlari

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, yasanan saldiriyi kinadi.

Dag, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, sunlari kaydetti:

"HDP Izmir il binasinda gerçeklesen saldiri ve cinayeti kiniyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenligini bozmaya yönelik her türlü saldiri ve girisimin karsisinda olduk, olmaya devam edecegiz."

Tunç Soyer de sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, saldiriyi kinadigini belirterek, "Saldirida hayatini kaybeden vatandasimiza Allah'tan rahmet diliyorum. Izmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girisimin karsisindayiz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA