Fransa'nin Strazburg Kenti DITIB Bahar Festivali'ne Ev Sahipligi Yapiyor

Fransa'nin dogusundaki Strazburg kenti, Diyanet Isleri Türk Islam Birliginin (DITIB) organizatörlügünde Bahar Festivali'ne ev sahipligi yapiyor.

Fransa'nin Strazburg Kenti DITIB Bahar Festivali'ne Ev Sahipligi Yapiyor
DITIB’e bagli Yunus Emre Camisi ile Özel Yunus Emre Lisesi’nin de bulundugu komplekste kurulan ve 10 Haziran'da baslayan festivalde, Anadolu kültürü ve mutfaginin tanitildigi stantlar yer aliyor.

Strazburg DITIB Yönetim Kurulu Baskani Ramazan Dolu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, normalde ramazan ayinda yapilan festivalin, 2020 ve 2021 ramazaninda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilamadigini, vakalarin azalmasi ve asinin toplumun geneline yayilmasiyla haziran ayinin ikinci haftasinda düzenlenmesine karar verdiklerini belirtti.

Festivalin büyük bir teveccühle karsilandigini, salgin nedeniyle evlerine kapanan insanlarin genis katilim gösterdigini aktaran Dolu, katilanlar arasinda sadece Türkler degil, Fransiz ve diger milletlerin de bulundugunu ifade etti.

Dolu, Fransiz vatandaslarinin festivale katilimlarinin, insanlari kaynastiran, farkli kültürleri tanitan bu festivale Strazburg Belediyesinin ortaklik teklif etmesiyle sonuçlandigini söyledi.

Fransizlarin organizasyonu memnuniyetle karsiladigini dile getiren Dolu, festival alaninda 15 Temmuz'da fotograf ve resim sergisi düzenleyeceklerini bildirdi.

Festival alaninda simit satan Zonguldak-Karabük asilli Faruk Elieyioglu da festivallere katilarak kaliteli simitlerle Türkiye'yi tanitmaya çalistiklarini belirtti.

Gaziantepli künefe ustasi Resit Çelik de 18 yildir festivallere katildigini, Kovid-19 salgini sonrasi düzenlenen ilk festival olmasina karsin katilimin oldukça yüksek oldugunu dile getirdi.

Çelik, festival alaninda gurbetçilerin özledikleri Türkiye havasi yasadiklarini söyledi.

Festivale katilan Fas asilli Strazburg Belediye Meclisi Üyesi Jamila ise kentteki Türk toplumunun oldukça disa açik oldugunu, bu tür etkinliklerin daha fazla düzenlenmesi gerektigini kaydetti.

Kaynak: AA