Eskisehir'de Çalinan 23 Küçükbas Hayvan Afyonkarahisar'da Bulundu

Eskisehir’de çalinan 23 adet küçükbas hayvan, jandarma ekiplerince Afyonkarahisar’da bulunarak sahibine teslim edildi.

Eskisehir'de Çalinan 23 Küçükbas Hayvan Afyonkarahisar'da Bulundu
Edinilen bilgilere göre, Günyüzü’ne bagli Yazir mahallesinde hayvancilikla ugrasan bir sahis, Günyüzü Ilçe Jandarma Komutanligi’na giderek 23 adet koyun ve kuzusunun çalindigini belirtti.

Günyüzü Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri ve Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan yapilan arastirmalar sonucu kimlikleri tespit edilen süpheliler, yakalanarak gözaltina alindi. R.T., M.T. ve O.S. isimli süpheliler, ifadeleri esnasinda 18 adet koyun ile 5 adet kuzuyu çaldiklarini itiraf ettiler. Arastirmalar sonucu çalinan hayvanlarin Afyonkarahisar’a bagli Bolvadin ilçesinde yasayan bir sahsa 15 bin lira karsiliginda satildigi tespit edildi. JASAT Dedektif Timleri tarafindan çalinan hayvanlari Afyonkarahisar’daki Bolvadin ilçesinde bulunarak geri getirildi ve Cumhuriyet Savcisi’nin talimatiyla sahibine teslim edildi.

Gözaltina alinan R.T., M.T. ve O.S., Günyüzü Ilçe Jandarma Komutanligi’ndaki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan “Hirsizlik” suçundan adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süphelilerden R.T. tutuklanarak Eskisehir L Tipi kapali Ceza Infaz kurumuna teslim edilirken, M.T. ve O.S. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA