Atilim Üniversitesi Ve TUSAS'tan Is Birligi Protokolü

Atilim Üniversitesi ile Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Atilim Üniversitesi Ve TUSAS'tan Is Birligi Protokolü
Atilim Üniversitesi Arastirmadan Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Serkan Eryilmaz, Atilim Üniversitesinin TUSAS ile is birligi protokolü imzaladigini ve bu protokol kapsaminda Ar-Ge projeleri, egitim faaliyetleri, lisans ve yüksek lisans ögrencilerini içinde barindiran projelerin gelistirilmesine yönelik çalismalarin olacagini açikladi.

Atilim Üniversitesi Metal Sekillendirme Mükemmeliyet Merkezi’nin alt yapisina dikkat çeken Prof. Dr. Eryilmaz, “Merkezimiz 2010 yilinda o zamanki Kalkinma Bakanligi destegiyle kurulmus bir merkez. Ayni zamanda Atilim Üniversitesi tarafindan da fonlanmaktadir. Merkezimizin altyapisi oldukça zengin. Merkezimiz bünyesinde 14 adet laboratuvar bulunuyor. Aslinda merkezimizin gerçeklestirdigi faaliyetleri dikkate aldigimizda odak noktasi savunma, otomotiv ve genel olarak imalat sanayisi diyebiliriz” ifadelerini kullandi.

“Ülkemizin yerli ve milli üretim kapasitesine katkida bulunmak merkezimizin birincil amaçlari arasinda”

Merkezin yerli ve milli üretime katki saglayabilecek potansiyele sahip oldugunu belirten Rektör Yardimcisi Eryilmaz, “Ülkemizin yerli ve milli üretim kapasitesine katkida bulunmak merkezimizin birincil amaçlari arasinda. Tabii bu katki çesitli faaliyetlerle olabiliyor. Birincisi sanayi ile ortaklasa projelerin yapilmasi, yeni prototip ürünler üretilmesi. Bunun disinda hem hocalarimiz için hem de diger üniversitelerde görev yapan arastirmacilar için merkez altyapi anlaminda oldukça zengin. Nitekim çesitli test sistemlerimizle ve yapilarimizla arastirma faaliyetlerine yogun bir destek verebiliyoruz. Söyledigim gibi buranin altyapisi otomotiv ve savunma sanayisini besleyecek bir yapiya sahip” diye konustu.

TUSAS ile yapilan is birligi protokolünün her iki taraf için de gelistirici yanlari olduguna dikkat çeken Prof. Dr. Eryilmaz sunlari söyledi:

“Merkezin faaliyetlerini dikkate aldigimiz noktada savunma sanayii bizim öncelikli alanlarimiz içerisinde. Bu açidan bakildiginda havacilik ve uzay sektöründe önemli bir yere sahip olan TUSAS ile bu protokolün gerçeklestirilmesi hem bizim için hem ülkemiz için önemli oldu. Bu protokol kapsaminda TUSAS ile ortaklasa Ar-Ge projeleri yürütülecek. Bu projelerin disinda TUSAS’in üretim süreçlerinde gerekli olan bir takim testlerin yapilmasi bu merkez bünyesinde mümkün olabilecek. Yine bu protokolün içerisine egitimi de dahil ettik. TUSAS personeli buradaki cihazlarla ilgili egitim alabilecek, bizim personelimiz de bu egitime dahil olacak. Diger taraftan ortaklasa fonlayacagimiz projeler olacak. Bizim iç destek programlari kapsaminda gelistirmis oldugumuz Atilim Üniversite-Sanayi Is Birligi Destek Programi var. Buna benzer sekilde TUSAS tarafindan gelistirilmis olan destek programlari var. Bu destek programlarini da ortaklasa kullanarak, ortaklasa fon imkani saglayarak Ar-Ge projeleri üretmeyi de planliyoruz. Dolayisiyla bu is birligi kapsaminda genel olarak bakildiginda Ar-Ge projeleri bir taraftan, diger taraftan egitim faaliyetleri, lisans ve yüksek lisans ögrencilerini içinde barindiracagimiz projelerin gelistirilmesi planlaniyor.”
Kaynak: İHA