Antalya'da Bosandigi Esini Öldüren Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Antalya'da bosandigi esini biçakla öldürdükten sonra cesedi ormanlik alana gömen sanigin yargilanmasina devam edildi.

Antalya'da Bosandigi Esini Öldüren Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi
Antalya 5. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Anil K, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi, müstekiler ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Bosandigi esi Neslihan Yilmaz'i öldürmekle yargilanan Anil K, savunmasinda, yasanan olay nedeniyle herkesten özür diledi ve kimsenin canina bilerek kastetmedigini öne sürdü.

Esini öldürdügünde saglikli düsünemedigini savunan Anil K, "Kur'an-i Kerim okuyan bir insanim, her seyi çocuklarimi almak için yaptim. Çocuklarimi almak istedim, Neslihan buna sinirlendi ve polisi çagirdi. Polis geldi olayi aile içi bir mesele oldugunu söyleyip gittiler." dedi.

Esinin çocuklara bakamadigini ve kendisine verilmesine riza gösterdigini ileri süren Anil K, ancak esinin agabeyinin bu duruma engel oldugunu iddiasini dile getirdi.

- Sanik esini öldürürken kullandigi biçagi av bayisinden satin almis

Anil K, esini öldürürken kullandigi biçagi Edirne'den gelirken yaninda getirdigini söyledi.

Biçagi bir av bayisinden aldigini belirten Anil K, "Biçagi evin ihtiyaçlarinda kullanmak için aldim ama aklimin bir kösesinde bu öldürme fikri de geçmisti. Durumun buraya gelmemesi içi çok mücadele ettim. Olay öncesinde Neslihan'in videosunu çektim, onun ruh halini çekmeye çalistim, çünkü ölmek istiyordu. Mahkemeye sundugum 5 sayfalik dilekçede her sey yazili." diye konustu.

Neslihan Yilmaz'in agabeyi müsteki ismet Yilmaz'in avukati Mine Tanriverdi, sanigin olayda kullandigi biçagi av bayisinden almasi, araç kiralamasi, internette arama motorunda yaptigi arama ve telefon mesajlarinin olayi tasarlayarak gerçeklestirdigini gösterdigini savundu.

Tanriverdi, sanigin "tasarlayarak öldürmeden" cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

Muratpasa ilçesinde 3 Kasim 2020'de polisi arayarak esini öldürdügünü itiraf eden Anil K. tutuklanmis, sanigin gösterdigi alanda yapilan kazida Neslihan Yilmaz'in cesedi bulunmustu.

Kaynak: AA