Yaren Leyleligin Anne Yüregi

Bursa’nin Karacabey ilçesine bagli Uluabat Mahallesinde bir balikçi ile kurdugu dostlukla adindan sikça söz ettiren Yaren Leylek bu kez yagmur ve dolu yagisi sirasinda yavrularini korumak için sarf etti çaba ile yürekleri fethetti. Leylegin yagmur baslamadan hemen önce yavrularini korumaya geçmesi ve ayaklari ile onlara dokunarak uyarmasi dikkatlerden kaçmadi.

Yaren Leyleligin Anne Yüregi
O anlari sosyal medyada paylasan Doga Fotografçisi Alper Tüydes, “Aniden bastiran yagmurun siddetini tam zamaninda fark ederek korumaya geçen cefali Yaren Leylek. Saganak bir anda doluya çevirince bu kez yavrularini korumak için kendini siper ediyor. Yavrularin hepsi sapa saglam. Ebeveynleri de öyle. Bu izlediginiz dogada bas ettikleri türlü zorluklardan yalnizca biri ve görüyorsunuz ne kadar zorlaniyorlar. Ayrica su yuvadan yavru atma meselesi yüzünden leyleklere cani gözüyle bakan güruh burada mi?” ifadeleriyle paylasti.

Görüntülerde yagmurun baslamasina saniyeler varken Yaren Leylek yavrularini korumak için hareketleniyor. Bu esnada ayaklariyla tüm yavrulara dokunan Yaren Leylek daha sonra hizlanacak yagmurdan yavrularini korumak için kanatlariyla onlari kapatiyor. Kisa sürede siddetli yagis doluya dönünce leylek bu kez kendini adeta yavrularina karsi siper ediyor. Sosyal Medyada görüntüler büyük ses getirirken leyleklerin cefasi ise kullanicilarin yorumlarinda sikça dile geldi.

Bursa’nin Avrupa Leylek Köyü Eskikaraagaç’ta balikçi Adem Yilmaz ile kurdugu dostlukla gönülleri feth eden ve her yil bahar göçünden döner dönmez Balikçi Adem Yilmaz ile göle balik tutmaya çikan Yaren Leylek’in yuvasi 2 yildir Karacabey Belediyesi tarafindan kurulan kamera ile 7/24 izleniyordu. Canli yayin ayrica Türkçe ve Ingilizce dil seçenekleri vatandaslara tarafindan da ücretsiz olarak www.yarenleylek.com ve www.storkyaren.com adreslerinden izlenebiliyor.Belediye Baskani Ali Özkan bu yil Yaren Leylek’in yavrularina verici takarak muhtemel göç rotalarini ortaya çikarmayi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: İHA