Yalin Dönüsümde Ilk Etap Tamam

Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezi’nde (Model Fabrika) Ögren-Dönüs Programi kapsaminda verilen “Yalin Dönüsüm” egitimleri ve uygulamalarinin ilk etabi basariyla sonuçlandi.

Yalin Dönüsümde Ilk Etap Tamam
Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) ve Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) is birligi ile kurulan, Türkiye’nin en büyük Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezi olan Gaziantep Model Fabrika’da ayakkabi, plastik, makine üretim, kimya ve iplik gibi sektörlerde üretim yapan 6 firmaya 4,5 ay boyunca verilen “Yalin Dönüsüm” egitimleri ve uygulamalarinin degerlendirildigi bir toplanti gerçeklestirildi.

Toplantiya Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Verimlilik Uygulamalari Dairesi Baskani Gül Taskiran Battal online baglanirken, GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Serpil Erol, UNDP Saha Koordinatörü Seracettin Yüzgülen ve yetkililer katildi.

Model Fabrika’da üretim sürecindeki maliyeti azaltma amaciyla yürüttükleri çalismalarin ve firmalara verdikleri egitimlerin amacina ulastigini, daha olumlu sonuçlar elde etmek için çalismalarina devam edeceklerini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, “Firmalarimizin gelismesi, rekabetçi düzeylerinin daha da yükselmesi amaciyla uyguladigimiz Ögren-Dönüs Programi kapsaminda Model Fabrikamizda verilen "Yalin Dönüsüm" egitimleri ve uygulamalarinin ilk etabi basariyla sonuçlandi. Egitimlerle üretim sürecindeki maliyetlerin azalmasi noktasinda önemli basarilar elde ettik. Kisa bir süre sonra 2. etap çalismalarimiza baslayacagiz. Firmalarimizin mevcut kapasitesiyle daha çok üretim ve verimlilik saglayabilmeleri için KOSGEB ve IKA desteklerinin de sunuldugu çalismalardan yararlanmasini istiyoruz. Çalismalarimizin sonuçlarini degerlendirdigimiz toplantimiza katilan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Verimlilik Uygulamalari Dairesi Baskani Gül Taskiran Battal, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Serpil Erol, UNDP Saha Koordinatörü Seracettin Yüzgülen ve tüm yetkililere tesekkür ediyorum” dedi.

“Model fabrika, yüzde 40’tan yüzde 125’e kadar iyilestirme sagladi”

“Yalin Dönüsüm” egitimleri ve uygulamalari sonucunda firmalarda yüzde 40’tan yüzde 125’e kadar iyilestirme saglandigini belirten Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler, “Çalismalarimizla firmalarimizin ‘Yalin Dönüsüm’ konusunda kendi kendilerine yetebilmelerini ve bundan sonraki süreçte iyilestirme faaliyetlerini yapabilmelerini saglamayi hedefledik. Ilk etabin tamamlanmasiyla birlikte elde ettigimiz veriler hedefimize ulastigimizi ortaya koyuyor. Çünkü her bir isletmemizde önemli ölçüde maliyet avantajlari, üretim proseslerinde azalma, is gücünde azalma, makine zamaninda artis gibi olumlu sonuçlar elde ettik” ifadelerini kullandi.

Program kapsaminda yapilan sunumlarda egitimlerle birlikte firmalarin elde ettigi kazanimlar, üretim maliyetlerindeki olumlu degisiklikler ve Model Fabrika tarafindan ilerleyen süreçte verilecek yeni egitim ve uygulamalara dair bilgilendirmelerde bulunuldu.
Kaynak: İHA